Başbakan Binali Yıldırım'dan askerlik süresi açıklaması

TSK'da albay ve altı subayların yüzde 60-80'inin cemaatle ilişkili olduğunu öne süren Başbakan Binali Yıldırım, askerlik süresinin kısaltılabileceği mesajını verdi. Yıldırım, Suriye için de "Önümüzdeki 6 ayda önemli gelişmeler yaşanırsa şaşırmayın" dedi. Yıldırım, ABD Başkan Yardımcısı Biden'in de Türkiye'ye geleceğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Binali Yıldırım cemaat operasyonları, Suriye ve TSK operasyonlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım, Gülen'in iadesiyle ilgili ABD'nin tutumunun daha iyiye gittiğini belirterek, "15 Temmuz’dan sonra ABD’nin tutumu daha iyi ve harekete geçtiler, ABD Başkan Yardımcısı Biden de gelecek" dedi. Yıldırım, cemaat soruşturmasının kıstasını ise şöyle belirledi: "Örgütten olanlarla direkt ilişkisi olmayanları ayırmakta zorluklar var ama hatasız iş yapmak için çok çaba harcıyoruz. FETÖ soruşturmasında ölçümüz 17-25 Aralık'tan sonra örgütle ilişkinin sürdürülmesidir. 17-25 Aralık bizim için milattır."

81 BİN 494 KİŞİ AÇIĞA ALINDI

Gülen cemaatine yönelik soruşturma kapsamında bugüne kadar 76 bin 597 kişinin açığa alındığı bilgisini veren Yıldırım, "Memuriyetten çıkartılan 4 bin 897 kişi. Bunların 3 binden fazlası asker, bir kısmı hakim, bir kısmı da sivil memur. Hem açığa alınanlar hem de memuriyetten çıkartılanların toplamı 81 bin 494 kişi. Bunların kendi kurdukları iletişim ağları var, özel. Yani hiç kimsenin kullanmadığı bir iletişim altyapısı kurmuşlar. O iletişim altyapısında 50 binin üzerinde isim var. Bunların üzerine gidiliyor" açıklamasında bulundu.

Askeri lise ve akademilerin yüzde 95'inin, orduda ise albay ve altı subayların yüzde 60-80 arasının örgütle ilişkisi olduğunu düşündüklerini anlatan Yıldırım, askerlik süresine ilişkin de "Askerlik süresi yeniden düzenlenmeli" dedi.

'SURİYE'DE ÖNEMLİ GELİŞMELER OLABİLİR'

Konuşmasında Suriye konusuna da değinen Yıldırım "Suriye konusunda önümüzdeki 6 ayda önemli gelişmeler yaşanırsa şaşırmayın" değerlendirmesinde bulundu.

(DHA)