Bakan Eroğlu: Çocuğu 5’ten aşağı olanı genel müdür yapmayacağım

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ açılış törenine katılmak için Erzurum'a gitti. Eroğlu köylerde genç nüfus kalmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Açılışa katılmak üzere Erzurum'a giden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, sulama oranının çok düşük olmasının köylerde genç nüfus kalmamasından kaynaklandığını öne sürdü. Eroğlu, "Bizde her şey var her tarafı sularız nüfusu artırın. En az 5 çocuk diyeceksiniz. Bundan sonra çocuğu 5'ten aşağı olanı genel müdür yapmayacağım" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ, toplu açılış ve temel atma töreni için Erzurum'a gittiler. Bakanlar, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu'nu makamında ziyaret ettiler. Burada konuşan Eroğlu, 206 milyon liraya mal edilen taşkın koruma, baraj, gölet, sulama tesisi temeli atacaklarını, 4'ünün de açılışını yapacaklarını söyledi.

Daphan Ovası'nda sulama oranının çok düşük olduğunu belirten Eroğlu, köyleri gezdiğinde genç nüfusun olmadığını gördüğünü söyledi. Eroğlu, "Diyorlar ki 'burada artık ihtiyarlar kaldı, çalışacak adam yok' Sizden şunu rica ediyorum, bizde herşey var, her tarafı sularız. Nüfusu artırın burada en az 5 çocuk diyeceksiniz" dedi.

Daha sonra toplantıya katılan Vali Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt'a dönen Bakanlar Eroğlu ile Akdağ, kaç çocukları bulunduğunu sordu. Bunun üzerine Bakan Recep Akdağ, "Erzurum o hususta bayağı ileride. Siz merak etmeyin. Canlı örneği de yanınızda oturuyor" diye karşılık verdi.

Milletvekili Mustafa Ilıcalı ve genel müdürlerden birinin iki çocuğu olduğunu öğrenen Veysel Eroğlu'nun "Benim de 4, iki de torun var 6. Bundan sonra çocuğu 5'ten aşağı olanı genel müdür yapmayacağım" demesi gülüşmelere neden oldu. (DHA)