TBMM'de 'mağdur masası' kuruldu

Vekiller kendilerine iletilen başvuruları iki yoldan komisyona iletecek. Şikayetler ön incelemenin ardından işleme alınacak

Google Haberlere Abone ol

Hülya Karabağlı [email protected]

DUVAR - TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanlığı, kamu kurum ve kuruluşlarından komisyon ve komisyon üyesi milletvekillerine yoğun başvuru üzerine 'şikâyet ‘masası’ kurdu.  Milletvekilleri kendilerine yapılan  mağdur başvurularını ya elden komisyon başkanlığına iletecek ya da  TBMM’nin  resmi web adresinden gönderebilecek. Başvurular incelenip gruplandırıldıktan sonra  işleme  alınacak.

Komisyon Başkanlığı’nın  üye milletvekillerine gönderdiği yazı şöyle.

"Sayın İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyeleri,

15 Temmuz Darbe girişimi sonrasında yapılan resmi işlemlere (kamu görevinden alınma, görevden uzaklaştırma, tutuklanma, kötü muamele vb.) ilişkin gerek Komisyonumuza gerekse de Komisyon üyelerimize çok sayıda başvuru iletildiği anlaşılmaktadır. Başvuruların etkin bir şekilde ele alınabilmesi, mükerrer işlemlerde oluşabilecek emek kaybının engellenmesi, takibinin sağlanabilmesi, ilgili birimlerle hızlı iletişime geçilebilmesi ve Meclis Araştırma Komisyonu  ile diğer olası  parlamenter çalışmalarda değerlendirilebilmek üzere bir arada toplanması amacıyla tarafınıza yapılan başvuruları Komisyonumuz sekretaryasına elden veya [email protected]  e-posta adresine iletebilirsiniz. Başvurular incelenip gruplandırıldıktan sonra Komisyon Başkanlığınca işleme alınacaktır."