Milli Savunma Bakanı: Pilotumuz var ama yeterli değil

Bakan Işık darbe girişiminin ardından TSK'dan 265 pilotun ihraç edildiğini söyledi. Savunma Bakanı "Acil ihtiyacımızı karşılayacak pilotumuz var. Ama bu sayı, bizim norm kadromuz açısından yeterli değil" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri’nde yapılan tasfiyeyi hatırlatan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, şu an görevdeki pilot sayısının yeterli olmadığı söyledi.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ile birlikte 2012 yılında inşaatına başlanılan Kara Havacılık Okulu’nda incelemelerde bulunmak için Isparta’ya giden Işık şunları söyledi: “15 Temmuz öncesi planlamamız sadece kara havacılık okuluydu. Ama 15 Temmuz’dan sonraki planlamamızda Kara Havacılık Komutanlığı’nın ve bir alayımızın da Isparta’ya gelmesi şeklinde. Çalışmaları tekrar gözden geçirdik. İnşallah hedefimiz en kısa sürede, gerçekten devasa diyeceğimiz Türkiye’deki pilotların eğitimini değil dost ve kardeş ülke pilotlarının eğitimini sağlayacak bu güzel tesisin en kısa sürede kazandırılmasını sağlamaktır.”

TSK’daki pilot sayısının yeterli olup olmadığı yönündeki bir soru üzerineyse Bakan Işık, “Acil ihtiyacımızı giderecek kadar pilotumuz var. Ama bu sayı bizim norm kadromuz açısından yeterli değil. Bu sayıyı yeterli hale getireceğiz. Daha önceden sağlık raporuyla ayrılanlara tekrar bir hak veriyoruz. Sağlık kurumuna girmesi için” diye konuştu. (DHA)