'İki tokat atıldı diye incelemeyiz'

AK Partili Metiner'den 'işkence' açıklaması: Darbeci güruha iki tokat attılar diye inceleyecek değiliz. İddialar kara propaganda...

Google Haberlere Abone ol

Hülya Karabağlı  [email protected]

ANKARA - TBMM Tutuklu ve Hükümlü Hakları Alt Komisyon Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, 15 Temmuz darbe girişiminde bulunanlarla ilgiyi işkence iddialarına, "Yakalama sırasında bir iki tokat attılar diye inceleyecek değiliz" dedi. İşkence iddialarını, ‘kara propaganda’ olarak nitelendiren Metiner, “Kendi halkına kurşun sıkanlara, TBMM’ye bomba atanlara karşı kimse bizden gül uzatmamızı beklemesin” diye konuştu.

Metiner, HDP’nin cezaevlerindeki işkence iddialarının yanı sıra eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk’ün kamuoyuna yansıyan darp görüntüleri ile çok sayıda ailenin dile getirdiği işkence iddialarını değerlendirdi.

Darbecileri yakalama sırasında yaşananlarla ilgili inceleme yapmayacaklarını söyleyen Metiner, "Darbecilerle ilgili bu süreçte açık değiliz. Darbecilerin yakalama sürecindeki bu iddiaları dikkate almayız. Alçak, cani bir güruhun yakalama sırasında yediği bir kaç tokat için üzülecek değiliz” dedi.

15 Temmuz gecesi bir savaşta olmayan olayların yaşandığını, TBMM’ye atılan bomba ile örnek veren Metiner, işkence iddialarını "Pensilvanya ve bazı çevreler tarafından yapılmaya çalışılan bir algı operasyonu ve kara propaganda" olarak değerlendirdi. Metiner, "Bu tümüyle bir algı operasyonu. Bu propagandaya boyun eğecek değiliz. Bu darbeciler savaş suçu işlemiştir. İki tokat attılar diye zalimlere acıyacak yürek yok bizde” dedi.

'CEZAVLERİNDEN ŞİKAYET GELİRSE DİKKATE ALIRIZ'

Cezaevlerinden işkence yapıldığı iddialarının gelmesi durumunda dikkate alacaklarını ifade eden Metiner, HDP’nin son dönemde daha sık gündeme taşıdığı iddialarına, “Cezaevinde sistematik bir işkence yok.  Cezaevleri herkesin istediği gibi kuralsız, kaidesiz davranacakları bir yer değil” dedi.

İşkence varsa adalet olmazİşkence varsa adalet olmaz