Erdoğan ihracatçılarla bir araya geldi

İhracatçı iş adamları Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geliyor. Erdoğan, TİM üyelerine sesleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) üyeleriyle bir araya geldi. Buluşmada konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, iş adamlarından, Gülen cemaatine üye iş adamlarını ihbar etmelerini istedi.

"SİZLERE GÜVENİYORUM"

Erdoğan, "İki konuda yardım talep ediyorum. Yurtdışında darbenin gerçek yüzünü anlatmalısınız. O camiadan dostlarınız olabilir. Ben diyorum ki bunları da ifşa etmeniz lazım, bunları savcılıklarımıza bildirmeniz lazım, bu vatanseverlik borcudur. Şikayetçi sıfatıyla bunları bildirmeniz lazım. Emniyet bilemeyebilir, ya da gecikebilir. Bakın kaçabiliyor. Çünkü bunlar virüs." dedi.

Darbe girişiminin bir amacının da ekonomiyi çökertmek olduğunu söyleyen Erdoğan, "Onlar ülkeyi değil biz onları çökerteceğiz" şeklinde konuştu. Gülen cemaati üyelerinin iş dünyasından atılacağını ifade eden Erdoğan, bu şekilde cemaatin finansal kaynaklarının bitirileceğini belirtti.

"Bu örgüte giden her kuruş, millete sıkılan kurşundur" diyen Erdoğan, ihracatçılara Gülen cemaatinin ekonomik olarak bitirilmesi konusunda güvendiğinin altını çizdi.

"HUKUK İÇİNDE HESAP SORACAĞIZ"

Darbe girişimine katılanlara karşı intikam duygusuyla hareket edilmediğini vurgulayan Erdoğan, hukuktan taviz verilmeden hesap sorulacağını belirtti.

"FİNANS SEKTÖRÜNÜ SIKIŞTIRACAĞIZ"

Faiz oranlarının yüksek olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Kardeşim sürümden kazanacaksın yav. Kusura bakmasınlar bu süreçte finans sektörünü biraz sıkıştıracağız" dedi.

Kredileri geri çağıran bankalar olduğunu aktaran Erdoğan, bu bankaların Türkiye'nin ve milletin safında olmadığını öne sürdü.

Erdoğan, "Hiçbir banka, karı azaldığı için kalıcı zarar görmez ancak faiz ve kredi politikasında olumsuz yönde kırılma gördüğümüz bankaları not etmekten ve kurallar çerçevesinde kendilerinden bunun hesabını sormaktan da çekinmeyiz" ifadelerini kullandı.

"İHANET DİYE DEĞERLENDİRİRİM"

Finans sektöründe engellemeler yaşandığına dair bilgiler geldiğini aktaran Erdoğan, şunları söyledi:

"Zaten milletin parasıyla çalışıyorsunuz. Milletin parasıyla çalıştığınız böyle bir dönemde eğer kalkıp da bu ülkede yatırımcımızın önünü açmaz, onu daha da daraltır ve hemen basit bir olayda geriye çağırma gibi bir anlayışın, mantığın içerisine girerse kusura bakmasınlar, açık ve net söylüyorum, ben bunu 'ihanet' diye değerlendiririm"

RUSYA İLE İLİŞKİLER DÜZELECEK

9 aradan sonra Rusya'ya ziyaret gerçekleştirdiğini hatırlatan Erdoğan, "Birlikte yaptığımız değerlendirme ile '10 sizden, 10 bizden' olsun dediler. Bu şekilde çok dar kapsamlı bir işadamları toplantısını sayın başkan Putin ile arkadaşlar ile bir arada olarak o toplantıyı gerçekleştirdik. İnanıyorum ki çok kısa zamanda aramızdaki Rusya ile olan bu ekonomik ilişkileri süratle giderecek bunu aşma fırsatını bulacağız." dedi. (HABER MERKEZİ)