AK Parti'de gündem: Cemaat ayıklaması

AK Parti teşkilatlarında cemaat ayıklamasının ön hazırlığı başladı. Bazı bakanlar aradıkları milletvekillerini bu konuda herhangi bir duyguyla yapılacak hatayı önlemek için, 'Ahiret var, vebal var, manevi mesuliyet var' sözleriyle uyarıyor.

Google Haberlere Abone ol

Hülya Karabağlı   [email protected]

DUVAR - AK Parti’de Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın "teşkilatlardan FETÖ bağlantısı bulunanların ayıklanması"na yönelik genelgesinin ardından ilk çalışmaların başladığı öğrenildi. Ayıklamada, devlette olan bilgilerin yanı sıra bakanların milletvekillerini tek tek arayarak söz konusu isimleri test ettikleri öğrenildi. Bazı bakanların, yapılacak ayıklamada herhangi bir hata olmaması ve milletvekilinin duygularıyla hareket etmesini önlemek için, “Ahiret var, vebal var,  manevi mesuliyet var’ diyerek uyardığı öğrenildi.

EŞLERDEN BİRİ CEMAATSE NE OLACAK?

Kulislerde, Fethullah Gülen cemaatinin siyasette izlediği strateji anlatırken, “ AK Parti'de eşlerden biri cemaat üyesi ise ayıklama nasıl olacak olacak?” sorusu dikkat çekiyor. Bu soruya verilen yanıtlar zaman zaman iktidar kulisinde espri konusu da oluyor.

Ancak partililer genellikle, cemaatin gerçek yüzünü gösterdiği 2011 yılından sonra zaten bir temizlik yapıldığını bu nedenle tasfiye sonunda beklenenden daha az bir rakam ortaya çıkacağını söylüyor.

NE OLMUŞTU?

15 Temmuz darbe girişiminden sonra devlet kurumlarında başlayan temizlik, AK Parti Grubu'nda da, “Biz de içimizde ayıklama yapmalıyız” çıkışlarına neden olmuştu. Bunun üzerine Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı imzasıyla teşkilatlara bir genelge gönderilerek, “FETÖ/PDY ile bağlantısı bulunanları ve menfur darbe girişimine destek verenleri teşkilatımız içinde fitne ve dedikoduya izin vermeden ivedilikle arındırma çalışması yapın" denilmişti.