Yıldırım'dan Gülen için idam isteyenlere yanıt

Başbakan Yıldırım, Fethullah Gülen için 'İdam idam' diye slogan atan partililere "O adam hak ettiği cezayı mutlaka alacak" diye karşılık verdi. Yıldırım, 'demokrasi nöbetleri'ne de yarından itibaren virgül koyacaklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Binali Yıldırım Ak Parti grup toplantısında konuştu. Ağırlıklı olarak geçen hafta sonu İstanbul Yenikapı'da yapılan 'Demokrasi Mitingi'ne ve Fethullah Gülen'in iadesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yıldırım şunları söyledi:

"Türkiye'yi dize getirmeye çalışanlar bayrak ne demekmiş gördüler. Yenikapı'da 5 milyon vatandaşımız darbecilere karşı buluştu. Türkiye eşsiz mutabakata vardı. Demokrasi ve hukuk için istiklal ve özgürlük için devlet olarak millet olarak hükümet olarak muhalefet olarak oradaydık. Er meydanında bir olduk, diri olduk. Hep birlikte Türkiye olduk. Bütün darbeleri içimiz kan ağlayarak hatırladık. Ancak 7 Ağustos'ta darbeler tarihini bir daha açmamak üzere kapattık."

Fethullah Gülen'in iadesi konusunda "O terörist başı Türkiye'ye gelecek" diyen Binali Yıldırım salonda bulunanlar "İdam, idam" diye slogan atınca şöyle devam etti: "O adam hak ettiği cezayı mutlaka alacak. O eli kanlı katilden mutlaka hesap sorulacak."

Yıldırım, "Feto gelecek, hesap verecek sloganları" üzerine ise "Evet gelecek, hiç şüpheniz olmasın" dedi.

YARIN SON GÜN

Yıldırım darbe girişiminden sonra başlayan 'demokrasi nöbetlerine' ilişkin ise şunları söyledi:

"Demokrasi nöbetleri devam ederken iş güçte devam etti. Bundan sonra daha da fazla çalışıp oyun kuranların oyununu bozacağız. Bildiğiniz gibi muhalefetle görüşmeler yaptım. KHK'lar ile ilgili bilgilendirmeler yaptım. AB Konseyi genel sekreteri ile görüştüm. Faydalı görüşmeler yaptık. Ey şehitler size söz veriyoruz. Bu aziz vatanı namertlere kalleşlere, ruhunu 1 dolara satanlara müptezellere teslim etmeyeceğiz. Yarın  (10 Ağustos Çarşamba) nöbetlere bir virgül koyacağız. Plastik taburelerin üzerinde uyuyup nöbete devam eden yaşlıların elinden öpüyorum. Meydanlardaki coşkuyu bir an önce düşürmeyen o kahraman gençlerimize teşekkür ediyorum. O gençler bize hakkını helal etsin. O karanlık geceyi aydınlatan en ön saflardaki yiğitlerdir. Onlar bu kahpe girişime bedenlerini siper etti.Darbeciler avuçlarını yaladılar. Türkiye'de hukukun üstünlüğü daha da pekişti. Eşsiz bir mutabakat sağlandı. Şimdi Türkiye ekonomisinin geleceği daha parlak. Merkez Bankası ekonomiye olan güveni teyit etti. (HABER MERKEZİ)