AK Parti, CHP, MHP: Hükümet mi, 'kurul' mu?

Darbe girişimine karşı AK Parti, CHP ve MHP'nin mutabakatının nasıl devam edeceği tartışma konusu. Ankara'da 'yeni hükümet'ten 'istişare kurulu'na kadar alternatifler konuşuluyor.

Google Haberlere Abone ol

Hülya Karabağlı  [email protected]

ANKARA - Başkentte siyaset kulisi 'hava sıcaklığını aratmayacak' biçimde hareketli. Son dönemde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile AK Parti, CHP ve MHP arasında esen olumlu hava 'yeni  kabine kurulabileceği' iddiasına kadar vardı.

Meclis kulislerinde son günlerin 'havasına uygun' geniş tabanlı bir hükümet modeli yaratılabileceği konuşuluyor. Buna göre AK Parti'nin yanısıra, CHP ve MHP’nin bakan verdiği bir hükümetin hayata geçirilebileceği öne sürülüyor. Hatta 'bakanlıkların her partiye göre paylaşıldığı' söyleyenler de var. Ancak, iktidar kulisi bu söylentilerle ilgili soruları, 'Böyle bir şeyin AK Parti'nin dağılması anlamına geleceğini' söyleyerek doğrulamıyor. Ancak iktidar kanadı,  darbe girişimine karşı oluşan mutabakatın bozulmasının önüne geçmek için AK Parti,  CHP ve MHP arasında bir 'istişare kurulu' oluşturabileceğini belirtiyorlar. Ancak bu açıklamayı yaptıktan hemen sonra ekliyorlar: "Bu 'yeni bir hükümet' adımı olarak yorumlanmamalı..." (DUVAR)