Süreci bitiren suikast Meclis gündeminde

Çözüm sürecinin bitmesine gerekçe olan Ceylanpınar suikastı Meclis gündemine geldi. HDP Grup Başkanvekili Baluken, 2 polisin ölümünün araştırılmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, geçen yıl Ceylanpınar'da öldürülen 2 polisle ilgili Meclis'in araştırma yapmasını istedi.

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde, 22 Temmuz 2015'de 2 polis öldürüldü. Polislerin, evlerinde vurularak hayatını kaybetmesinden sonra, çözüm süreci bitirildi. Süreci bitiren suikastı HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, TBMM gündemine taşıdı.

Birgün gazetesinin haberine göre Baluken, 2 polise yapılan suikastın hükümet tarafından çatışmaların gerekçesi yapıldığını söyledi. Sürecin bitmesiyle başlayan çatışmalarda binlerce kişinin yaşamın yitirdiğini aktaran Baluken, olayın aydınlatılması için AK Parti'nin yeni bir adım atmadığını belirtti.

KAYITLAR YOK EDİLDİ

Baluken, darbe girişiminin ardından yürütülen operasyonlarda, Ceylanpınar olayı ile ilgili ciddi ilişkiler tespit edildiğini öne sürdü. Ceylanpınar dosyasına bakan hakimin tutuklandığını ifade eden, Baluken, ihbarda bulunulan telefonun sahibi T.B.’nin kardeşi Ramazan B’nin operasyonlar kapsamında Urfa’da tutuklandığını açıkladı.

T.B.’nin diğer kardeşi Mithat B’nin ise FETÖ Urfa koordinatörü olarak aranmakta olduğunu söyleyen Baluken, dava için çok önemli olan HTS kayıtlarının savcının talimatıyla yok edildiğini söyledi.

Baluken, söz konusu olayın TBMM tarafından araştırılması için bir Meclis araştırması açılmasını istedi.