HDP'den Yenikapı değerlendirmesi

Yenikapı'daki mitingde sadece HDP yer almadı... Partiden mitinge ilişkin değerlendirme geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP'den Yenikapı mitingi için 'yıkılmaya mahkûm mutabakat' tepkisi geldi... Mersin’de konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, 3 partinin Yenikapı mitinginde biraraya gelmesiyle ilgili konuştu. “Yenikapı’da hazırladıkları şovla günü kurtarmaya çalışıyorlar. Ama çok sürmeyecek ve bu mutabakat da yıkılacak” diyen Yüksekdağ, "Kürtlerin içinde olmadığı her mutabakatın yıkılmaya mahkûm olduğunu" söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, partisinin dün Mersin’de düzenlediği toplantıda parti temsilcileri ile bir araya geldi.

Burada konuşan Yüksekdağ, HDP’nin davet edilmediği Yenikapı mitingiyle ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu. Yüksekdağ, “Dördüncünün etrafında bir araya geldiler. Yeni bir milliyetçi mutabakat kuruyorlar. Ama o da yıkılacak” diye konuştu.

'YENİ BİR MUTABAKAT KURULUYOR'

Yüksekdağ, “İktidarın Kürtlere karşı oluşturduğu ittifak bir yıl sonra kendisine darbe olarak döndü. Darbenin ardından darbeye karşı yine Kürtlere karşı milliyetçi bir ittifak kurmaya çalışıyorlar. Böyle bir süreçte bir mutabakat kurdular ve üçü bir araya geldiler. Dördüncünün etrafında bir araya geldiler. Yeni bir milliyetçi mutabakat kuruyorlar. Ama o da yıkılacak. Yenikapı’da hazırladıkları şovla günü kurtarmaya çalışıyorlar. Ama çok sürmeyecek ve bu mutabakat da yıkılacak" şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)