'Siz de sisteminizi önerin, onu da sunalım'

Başbakan Yıldırım, muhalefet liderleri ile yeni anayasa yapılması konusunda anlaştıklarını söyledi. Kılıçdaroğlu'nun "Başkanlık getirmeyin' dediğini aktaran Yıldırım, "Siz de savunduğunuz sistemi önerin, iki ayrı paket olarak sunalım’ diye yanıtladığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti MYK, MKYK toplantılarında Meclis çalışmalarına yönelik bilgi verdi.

Hürriyet’ten Nuray Babacan ve Gizem Karakış’ın haberine göre, Yıldırım, Meclis çalışmaları görüşülürken, “Artık yeni bir düzenleme filan göndermeyin. Meclis de bir an önce çalışmalarını tamamlasın. Acil olan gündemi önümüzdeki hafta tamamlayıp tatile girsin” dedi.

CHP ve MHP liderleriyle yaptığı görüşmeler hakkında da bilgi veren Yıldırım, “Mini bir anayasa değişikliği yapılması konusunda mutabık kaldık. Kılıçdaroğlu görüşmemizde, ‘Başkanlık sistemi getirecekseniz baştan söyleyeyim biz karşıyız’ dedi. Ben de ‘O zaman siz de savunduğunuz parlamenter sistemi önerin, iki ayrı paket olarak sunalım’ dedim. Ancak sıcak bakmadıklarını biliyorum” dedi. Yıldırım da muhalefetle görüşmelerin Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’yi görevlendirdiğini, alacakları kararları muhalefetle paylaşacağını dile getirdi. (Kaynak: Hürriyet)