HDP, Anayasa masasına oturmak için davet bekliyor

Anayasa değişikliği için çalışmalar başlıyor. Yargıda değişiklik yapılması için kurulacak komisyona HDP davet edilmedi.

Google Haberlere Abone ol

Hülya Karabağlı 

ANKARA - Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde liderlerin ilke kararından sonra AK Parti, CHP ve MHP’nin isimlerini belirlerken, Anayasa değişiklik çalışması için HDP’ye henüz davet gitmedi. Anayasa çalışmalarına davet gelmesi halinde masada yerini alacak olan HDP kanadı son dakikaya kadar davet edilmeyi bekleyecek.

Ancak, kulisler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın 15 Temmuz darbe girişiminin ardından, HDP’yi devre dışı bırakan tutamları düşünüldüğünde, HDP'nin davet edilmemesinin sürpriz olmayacağını belirtiyor.

Anayasa’nın yargı bölümü üzerine çalışacak olan uzlaşma masası için AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül'ü seçerken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ı, MHP ise Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak’ı görevlendirdi.

Askeri Yargıtay ile Askeri Yüksek İdare Mahkemesinin kaldırılması, HSYK’nın yeniden yapılandırılması değişiklik paketinde yer alacak. Yeni komisyonun, daha önceki Anayasa Uzlaşma Komisyonu gibi uzun süreli olması beklenmiyor. (DUVAR)