Deniz Baykal ifade verdi

Kaset komplosu ile ilgili konuşan Deniz Baykal, gözaltıları izlediğini söyledi. Baykal, birkaç gün içinde canlı yayın programında değerlendireceğini ifade etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, kaset komplosuna yönelik gözaltıları, herkes gibi kendisinin de izlediğini söyledi. Gözaltılar hakkında yorum yapmak istemediğini söyleyen Baykal, birkaç gün içinde katılacağı canlı yayın programında gündemdeki gelişmeleri değerlendireceğini söyledi.

89 KİŞİ GÖZALTINDA

Ankara Başsavcılığı, Deniz Baykal ve MHP'li bazı milletvekillerinin istifasına neden olan kaset komplolarıyla ilgili 89 kişi hakkında gözaltı kararı vermiş, dün itibariyle 36 kişi gözaltına alınmıştı. Deniz Baykal, 2010 yılında kaset komplosunun ardından CHP Genel Başkanlığı koltuğunu bırakmış, yapılan kongrede Kemal Kılıçdaroğlu Genel Başkan seçilmişti.

2007 YILINDAKİ MİTİNGLE İLGİLİ

Antalya Adliyesi'ne öğle saatlerinde ifade vermeye gelen Baykal, milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili hakkında düzenlenen bir fezleke nedeniyle ifade verdiğini söyledi. Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz'ı makamında ziyaret ederek ifadesini veren Baykal, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir süre önce milletvekilliği dokunulmazlıklarının kaldırıldığını hatırlatan Deniz Baykal, “Birikmiş fezlekelerle ilgili olarak. Yine benim de 2007 yılında Çorlu'da bir mitingi yasanın öngördüğü saatten 50 dakika daha uzun bir süre devam ettirmiş olduğum için tutulmuş bir tutanak ve hazırlanmış bir fezleke var. O fezleke dolayısıyla ifademin alınmasını, Çorlu mahkemesi istemiş. Ben de onun gereği olarak talimatla ifade verdim. Bunun ötesinde hiçbir şey yok" dedi. Kaset komplosu ve bu konudaki gözaltılarla ilgili Baykal, “Bunları sonra konuşacağız" dedi. (DHA)