Bilal Erdoğan'la ilgili kara para haberlerine yasak

Türkiye ve İtalya arasındaki ilişkilerin gerilmesini neden olan soruşturma gündemdeki yerini koruyor. Bunun sebebi bazen siyasetçilerin açıklamaları bazen de içerik engellemeler.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul 9.Sulh Ceza Mahkemesi Gazeteport ve Diken internet sitelerinde yer alan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan hakkında ‘kara para aklama’ suçlamasıyla İtalya'da soruşturma başlatıldığını duyuran haberi sansürlendi.

Bilal Erdoğan adına 26.7.2016’da saat 11.00’de yapılan başvuru aynı gün saat 14.30’da 9.Sulh Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilerek haberler erişime kapatıldı.

Mahkeme kararında ”Ve Bilal İtalya’dan Kaçar” ve “Bilal Erdoğan hakkında kara para soruşturması başlatıldı” başlıklarıyla yer alan içeriklerin basın özgürlüğü, düşünce açıklama özgürlüğü, haber verme ve eleştiri hakkı sınırlarında değerlendirilemeyecek, talepte bulunanın kişilik haklarını ihlâl edici nitelikte olduğu öne sürüldü.

Mahkemenin bu kararından sonra sözkonusu haberlere erişim engellendi.

HABERİN İÇERİĞİ NEYDİ?

Diken’in 17 Şubat tarihli ve İtalyan resmi habere ajansı çıkışlı haberinde soruşturmanın firari işadamı Cem Uzan’ın kardeşi Hakan Uzan’ın şikayeti üzerine açıldığı belirtiliyordu. Haber İtalyan medyasında da geniş yer bulmuştu.

Bologna savcılığı, BBC Türkçe’nin haberle ilgili sorularını yanıtsız bırakmıştı, ancak İtalyan gazetelerinde çıkan haberlerin referans alınabileceğini bildirerek dolaylı olarak soruşturma açıldığını teyit etmişti.

Bilal Erdoğan’ın Bologna’daki avukatı Giovanni Trombini de The Independent gazetesine soruşturmayı doğrulamış, ancak suçlamanın içeriğini bilmeden görüş belirtemeyeceğini söylemişti.

35 yaşındaki Bilal Erdoğan’ın 2015 yılının ekim ayında İtalya’nın Bologna kentinde bulunduğu ortaya çıkmıştı. Bilal Erdoğan yarım kalan doktorasını tamamlamak için Bologna’da bulunduğunu söylemişti. Bilal Erdoğan çok geçmeden Türkiye’ye dönmüştü. (HABER MERKEZİ)