Başbakan Yıldırım'dan CHP'ye ziyaret

Başbakan Binali Yıldırım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı ortak açıklamada, yeni anayasa için AK Parti, CHP ve MHP'nin birer temsilci görevlendireceğini söyledi. Kılıçdaroğlu ise OHAL ve KHK'lar ile ilgili endişelerini ilettiğini ifade etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine Ak Saray'da biraraya gelen liderleri ziyaret etti. Yıldırım'ın ilk durağı CHP Genel Merkezi oldu. Böylece, Yıldırım Başbakan olduktan sonra ilk kez genel merkez binasında CHP'yi ziyaret etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yıldırım'ı bina girişinde karşıladı. 1 saatlik görüşmenin ardından iki lider ortak açıklama yaptı.

KILIÇDAROĞLU: ENDİŞELERİMİZİ İLETTİK

Görüşmenin ardından iki lider ortak açıklama yaptı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu"Verimli bir toplantıyı gerçekleştirdik. OHAL ve KHK ile ilgili düşünce ve endişelerimizi sayın Başbakan’a aktardır. Kendileri not ettiler" diye konuştu.

YILDIRIM'DAN YENİ ANAYASA VURGUSU

Başbakan Yıldırım ise şunları söyledi: "Sayın Kılıçdaroğlu’nun da ifade ettiği gibi OHAL başladığından bu yana çıkarılan KHK’lar hakkında kendisini bilgilendirdim ve bu konudaki bazı hassasiyetlerini, düşüncelerini bizimle paylaştı. Bu konudaki endişelerini dikkate alacağız ve görüşmelerimiz bu çerçevede devam edecek. Önemli olan süratle OHAL’e sebep olan şartların kaldırılması. Daha önce sayın Cumhurbaşkanımızın daveti üzerine parti başkanları olarak bir araya gelmiştik. Orada kapsamlı bir anayasa değişikliğinin yapılması ve acil ihtiyaçlara binaen daha az maddeden oluşan partilerin mutabakatının sağlandığı değişiklik konusu gündeme gelmişti. Bu konuda AK Parti olarak biz ve CHP ile MHP birer arkadaşı görevlendirecek ve genel başkanlara rapor edecek."

Başbakan Yıldırım CHP'nin ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaret etti. İki isim TBMM'de bir araya geldi.

(DHA)