HDP'li kadınlardan demokrasi nöbeti eylemi

HDP'li kadınlar, Mersin'de demokrasi nöbeti etkinliği düzenledi. Etkinliğe HDP'li kadın milletvekillerinin yanı sıra çok sayıda partili katıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, Mersin'de, demokrasi nöbeti etkinliği düzenledi. Etkinliğe, HDP milletvekilleri Meral Danış Beştaş, Ayşe Acar Başaran ve Besime Konca da katıldı.

HDP'li kadınların demokrasi nöbeti etkinliği, Akdeniz ilçesinde bulunan Özgür Çocuk Parkı'nda düzenlendi. Etkinliğe HDP milletvekilleri Meral Danış Beştaş, Ayşe Acar Başaran, Besime Konca, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu ve çok sayıda kadın katıldı. Darbe karşıtı Türkçe ve Kürtçe sloganlar atan kadınlar, "Darbelere hayır", "OHAL'e hayır" dövizleri taşıdı.

Etkinliğe katılanlar adına ortak açıklamayı, HDP Siirt Milletvekili ve HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Besime Konca yaptı. "Biz kadınlar olarak darbelere karşı özgürlüğümüzü savunuyoruz" diyen Konca, bunun için alanlarda olacaklarını söyledi.

Darbe geleneğinin 15 Temmuz'la sınırlı olmadığı belirten Konca, kadınların 5 bin yıldır, her tarihsel süreçte darbeyle karşılaştığını ifade etti. (DHA)