Erdoğan bir tek o davadan vazgeçmedi

Tüm hakaret davalarını geri çektiğini açıklayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bir tek Alman mizahçıya açtığı hakaret davası devam edecek. Erdoğan, okuduğu bir şiirle kendisine yönelik bel altı ifadeler kullandığı gerekçesiyle Jan Böhmermann hakkında dava açmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kendisine yönelik söylemler nedeniyle açılan hakaret davalarını, darbe girişiminin ardından oluşan birliktelik nedeniyle bir defaya mahsus olarak geri çektiğini açıkladı. Ancak, bu gelişmeden bir tek isim muaf tutuldu: Alman mizahçı Jan Böhmermann...

Zeit Online’de yer alan habere göre, Erdoğan’ın Almanya’daki medya avukatı Ralf Höcker, davaların geri çekilmesinin Almanya için geçerli olmadığını söyledi. Almanya’da açılan hakaret davasının devam ettiğini kaydeden Höcker, ”Açıklama Türkiye için geçerli. Almanya açısından şimdilik bir değişiklik yok” dedi.

almanson

SAVCILIK SORUŞTURMASI SÜRÜYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mart ayı içerisinde kamu kanalı ZDF’de yayınlanan Neo Magazin Royal adlı programda okuduğu şiirle kendisine yönelik bel altı ifadeler kullanan Jan Böhmermann hakkında hakaret davası açmıştı. Alman ceza kanununun yabancı devlet adamlarına yönelik hakareti düzenleyen 103.maddesi kapsamında Mainz Savcılığı tarafından Böhmermann hakkında soruşturma yürütülüyor. Böhmermann hakkında ayrıca Cumhurbaşkanının açtığı bireysel suç davası da sürüyor.

(DHA)