Erdoğan'dan ABD'li komutana: Sen kimsin, haddini bil

Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbecilerin ağır silahlarla saldırdığı Gölbaşı Özel Harekât Daire Başkanlığı'ndaydı. Ziyareti sırasında ABD İstihbarat Direktörü'ne yüklendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Muhataplarımızın birçoğu görevden uzaklaştırıldı ya da tutuklandı" diyen ABD Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper ve "Bugüne kadar mükemmel olan işbirliği ve eşgüdümün bundan sonra nasıl olacağı konusunda kaygılıyız" diyen ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Joseph Votel'e tepki gösterdi. Erdoğan, "Amerika'da önemli bir makamda olan amiral veya general kalkıyor, 'İrtibat halinde olduğumuz üst düzey komuta kademesinde olanlardan içeri alınanların olduğunu görüyorum' diyor. İnsan biraz sıkılır ya, bunun kararını vermek senin haddine mi? Sen kimsin? Bir defa haddini bileceksin" dedi.

Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarıyla birlikte gittiği Gölbaşı Özel Harekât Merkezi'nde darbe girişimi gecesi hayatını kaybeden 50 polis için yapılan duaya katılan Erdoğan, hasar gören binanın önünde yaptığı konuşmada ABD'ye de tepki gösterdi. Clapper ve Votel'e, "Haddini bil" diyen Erdoğan, darbe girişimini örgütlemekle suçlanan Gülen cemaatinin Pensilvanya'da yaşayan lideri Fethullah Gülen'i işaret ederek, "Darbeci zaten senin ülkende, onu zaten besliyorsunuz" sözleriyle ABD'yi eleştirdi.