'Erdoğan HDP'yi Önder'in sözleri yüzünden çağırmadı'

Kılıçdaroğlu, CHP kurmaylarına, saraydaki görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın HDP'yi çağırmamasını eleştirdiğini söyledi. CHP lideri, Erdoğan'ın Sırrı Süreyya Önder'in sözlerini gerekçe gösterdiğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın sarayda, Meclis'teki üç partinin lideriyle yaptığı toplantıya HDP'yi Meclis İdare Amiri Sırrı Süreyya Önder'in açıkalamaları yüzünden çağırmadığı iddia edildi.

Erdoğan, 15 temmuz darbe girişiminin ardından sarayda Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin katılımıyla bir zirve gerçekleştirmişti. Toplantıya HDP'den ise hiç bir isim davet edilmemişti.

Saraydaki toplantının ardından CHP Merkez Yönetim Kurulu'nu (MYK) toplayan Kılıçdaroğlu, görüşmeye ilişkin bilgi verdi. Cumhuriyet'ten İklim Öngel'in haberine Kılıçdaroğlu, MYK üyelerine saraydaki toplantıda, HDP'nin davet edilmemesini eleştirdiğini aktardı.

Erdoğan, bu eleştiriye Ankara Milletvekili ve Meclis İdare Amiri HDP'li Sırrı Süreyya Önder'in sözlerini gerekçe göstererek yanıt verdi.

sirri2sirri

Önder, darbe girişiminin ardından Meclis'i ziyaret eden sivil toplum örgütlerinin yöneticileriyle yapılan toplantıda "Sayın Öcalan" ifadesini kullanınca arbede yaşanmıştı.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın, HDP'yi Önder'in bu tavrı ve kendisini suçlayan eleştiriler nedeniyle toplantıya çağırmadığını söylediğini aktardı.

'HAİNLERİN NAMAZI KILINMAZ'

Toplantıda Kılıçdaroğlu ölen darbeci askerlerin 'Hainler Mezarlığı'na gömülmesi ve bu askerler için cenaze namazı kılınmaması gibi uygulamaları eleştirdiğini de söyledi. Haberde aktarıldığına göre Cumhurbaşkanı Erdoğan bu eleştirilere diyanetin kararını doğru bulduğunu belirterek, bu konuda ayet ve hadisler olduğunu söyledi. Erdoğan'ın “Vatan hainlerinin cenaze namazı kılınmaz” dediği belirtildi.

Haberin tamamı