Sarayda görüş birliğine varıldı

Kılıçdaroğlu sarayda Erdoğan'la yaptıkları görüşmede, 'yargı konusundaki düzenlemelerin yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığına gölge düşürdüğü konusunda görüş birliğine varıldığını' söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında bombalanan Ankara Gölbaşı’ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan CHP lideri, dün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la Cumhurbaşkanlığı Saray’ında yaptığı görüşmeye ilişkin de ilk kez konuştu:

"Yapılan görüşmede muhalefet partilerine bilgi verildi. Biz kendi düşüncelerimizi ifade ettik. Yargı konusunda düzenlemelerin yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığına gölge düşürdüğü bize hep söyleniyordu… Görüşmede bunu ifade ettik ve görüş birliğine varıldı. Anayasa konusu dünkü yapılan zirvede gündeme geldi. Anayasada yargının tarafsızlığı ve bağımsızlığı konusunda yapılacak değişikliğe katkı vereceğiz."

GÜLEN'İN İADESİ

Kılıçdaroğlu, hükümetin Fethullah Gülen'in iadesi için ABD'ye yaptığı başvuruyu da değerlendirdi. CHP lideri bu konuda şunları söyledi:

"Fetullah Gülen’in kesinlikle Türkiye’ye iade edilmesi lazım. Bu kadar büyük olayların sorumlusu olarak gösteriliyor ve 'ben aklanmak istiyorum' diyorsa muhakkak teslim edilmesi lazım. Bakanların iade için ABD’ye gitmesi bizim için çok önemli."

'BİRDEN FAZLA İLKİ DOĞURDU'

Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında yaşananlara ilişkinse şunları söyledi: "15 Temmuz akşamı yaşanan olay birden fazla ilki doğurdu. Bunlardan ilki demokrasiye bağlılık konusunda büyük bir ortak payda oluştu. FETÖ terör örgütünün devletin içinde bu kadar yuvalanması hepimizin üzerinde düşünmesi gereken bir tablodur. Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir. Ama bütün siyasi partilerin demokrasi, hukukun üstünlüğü, liyakat esası konusunda ortak bir görüş oluşturmaları ok önemlidir.Biz siyasetçiler olarak son derece mutluyuz böyle bir atmosferden. Umarız böyle devam eder."