Bahçeli: ABD bunun altından kalkamayacak!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli 'Darbe girişiminin arkasında ABD var' iddialarını değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasını değerlendirdi.

Darbe girişimin arkasında CIA’nın olduğu iddialarına yönelik "Şayet bu iddialar doğruysa yani hainlerin arkasında CIA ve Pentagon duruyorsa karşımızda çok ciddi bir sorun var demektir. ABD bunun altından kalkamayacaktır. Eğer böyleyse iki ülke arasındaki dostluk ve müttefiklik ilişkisi ciddi anlamda zarar görecektir" diyen Bahçeli, "Suriye’deki kabus atmosferi Türkiye’ye kaydırılmak istenmektedir" diye konuştu.

PUSU KURANLARA KARŞI ALINAN TEDBİR

Grup toplantısında OHAL'le ilgili açıklamalarda da bulunan MHP Genel Başkanı şunları söyledi: "Bizim anlayışımıza göre OHAL millete karşı alınmış bir karar değil, millete pusu kuranlara karşı anayasal bir tedbirdir. FETÖ terör örgütünün ve bunun yanında duran zararlı oluşumların temizlenmesi için OHAL bir yöntemdir. Paralel devlet yapılanmasının tüm yönleri araştırılmalıdır. Bu yapılırken suçsuz günahsız insanlarımızı mağdur etmek en az terör örgütünün yaptığı kadar yanlıştır. Toplu görevden almalar yaparken sağlam delillere dayanmak esastır. İdari tedbirler hızla alınırken mazlumlara ilişilmemiştir. Suçlu ile suçsuz birbirine karıştırılmamalıdır."