Kılıçdaroğlu ve Bahçeli ilk kez sarayda!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine yapılması kararlaştırılan Liderler Zirvesi Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda başladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP ve MHP genel başkanları ilk kez Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na geldi. Saray’a ilk gelen isim Başbakan Binali Yıldırım oldu. Yıldırım’ın ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na art arda giriş yaptı. Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu’nun Taksim Mitingi’nde Türkiye’ye duyurduğu 10 Maddelik Taksim Manifestosu’nu Zirve’de Cumhurbaşkanı’na sunacağı belirtildi.

HDP'YE DE DAVET GİTMELİYDİ’

Kılıçdaroğlu’nun zirvede, darbe girişimi gecesi darbecilerin TBMM’yi bombalayarak parlamenter sistemi hedef aldığını ortaya koyduğunu belirterek, darbe sonrası dört partinin ortak bildiriyle darbeye karşı net tutum almasını hatırlatarak, “TBMM’de darbeye karşı oluşan bu tablonun sürdürülmesi için HDP’nin de bu toplantıya davet edilmesi siyasette uzlaşma kültürüne katkıda bulunurdu” görüşünü dile getireceği belirtildi.

Zirvede Kılıçdaroğlu’nun darbeye karşı TBMM zemininde atılacak her türlü adım ve düzenlemelere tam destek vermeye hazır olduğunu ifade ederek, Kanun Hükmünde Kararnameler yerine yasal düzenlemelerin TBMM’ye getirilmesini talep edeceği de öne sürüldü. Darbe girişimi gecesi medyanın takındığı kararlı tutuma da Kılıçdaroğlu’nun dikkat çekerek, medya özgürlüğü konusunda bundan sonra daha hassas davranılması talebinde bulunacağı öğrenildi.