CHP'li vekillerden demokrasi ve laiklik vurgusu

CHP'nin darbe girişimine karşı düzenlediği 'Barış ve Demokrasi Mitingi'nde görüştüğümüz Mustafa Balbay ve Eren Erdem, Türkiye'de bundan sonra demokratik değerlerin öne çıkması gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

Hacı Bişkin  [email protected]

Ömür Akyıldız  [email protected]

DUVAR - CHP İstanbul İl Başkanlığı' nın düzenlediği miting, 24 Temmuz günü birçok sendika temsilcisi, sanatçı, yazar, aydın, siyasi partiler ve kitle örgütlerinin katılımıyla gerçekleşti. Taksim Meydanı'nda buluşan onbinler 'Darbelere hayır, faşizme hayır' dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu meydanda bulunan kitlelere, 10 madddelik 'Taksim Manifestosu'nu okudu. CHP'nin İstanbul Milletvekili Eren Erdem ve İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'la miting alanında konuştuk.

'DEMOKRASİ, FAŞİZME KARŞI BARİKATTIR'

15 Temmuz darbe girişimine karşı Taksim Meydanı'nda toplanan yurttaşların ve kendilerinin ortak bir mesajı olduğunu söyleyen CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem şöyle konuştu: "Bu meydanda toplanan insanların ve bizim ortak talebimiz demokrasidir. Demokrasiden bahsederken demokrasinin altını boşaltan bir söylemle değil, demokrasiyi güçlendirecek temel paradigmaları inşa eden bir meydan. Demokrasi, sadece çıkıp demokrasi diye yırtınıp gelmez. Demokrasi laiklik ve Cumhurriyet ile mümkün olur. Demokrasi faşizme karşı bir barikat görevini üstleniyor. Halkın kendini idare etme biçimine karşı çıkanlar, laikliği yuhalatıyor, 'şeriat' diyor ondan sonra 'demokratız' diyor. Bu sahtekarlık ve palavradır. Biz bu meydanda gerçek demokrasiden bahsettik. Burada sadece CHP'liler bulunmuyor. Ak Parti tabanından katılanlar da var. Ak Parti'nin organize ettiği bazı miting ve etkinliklerin yaratmış olduğu rahatsızlık insanların kendilerini burada bulmalarına olanak verdi. Cumhuriyet ve laiklik olmadan demokrasi olmaz onun dışında bir tahayyülü olan varsa avucunu yalar."

mustafabalbay

'UMUT DOLU GÜNLER'

Mitingde bulunan bir başka isim ise CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'dı. Mitingle ilgili görüşlerini aldığımız Balbay, her kesimden insanın cumhuriyet ve demokraside birleştiğini söyledi. “Hak, hukuk ve özgürlük önümüzdeki dönemin rotası” diyen Balbay, bu tablodan sonra Türkiye'de her bakımdan demokrasinin yerleşmesi gerektiğini belirtti. Herkesin 'ben bu ülkenin yurttaşıyım' diyebileceği bir Türkiye yaratacaklarını ifade eden Balbay, “İçinden geçtiğimiz günler biraz karmaşık, gerilimli gibi görünebilir ama kesinlikle umut dolu günler” dedi.