Meclis'te Sırrı Süreyya Önder arbedesi

15 Temmuz darbe girişimi akşamı bombalanan TBMM'ye destek ziyaretine giden bazı STK temsilcileri, HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'i kürsüden indirmek istedi. Bazı ziyaretçilerin Önder'e hamle yapmak istemesi tansiyonu yükseltti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türk-İş ile bazı sivil toplum kuruluşlarının darbe girişimini nedeniyle TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a yaptığı ziyaret sırasında gergin anlar yaşandı.

Hürriyet'in haberine göre, ziyarette bulunan HDP'li Sırrı Süreyya Önder kürsüdeki konuşması sırasında "Sayın Öcalan" ifadesini kullanınca, salonda bulunan bazı kişiler kendisine hamle yaptı. Bu kişiler Önder'i kolundan çekerek kürsüden çekmek istedi.

sirri2

Bazı ziyaretçilerin Önder'e doğru hamle yapması üzerine araya Meclis polisleri girdi.

Sırrı Süreyya Önder hemen tören salonundan polisler eşliğinde çıkarıldı.

ÖNDER: YAKIŞIKSIZ BULDUM

HDP'nin İmralı Heyetinde yer alan Pervin Buldan, Sırrı Süreyya Önder ve İdris Baluken, TBMM'de HDP Grup Toplantı Salonu'nda İmralı'daki güvenlik koşullarına ilişkin basın açıklaması yaptı. Sırrı Süreyya Önder Meclis Tören salonunda bugün yaşananların ardından Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın kendisine "Dersini verdiniz" dediğini belirterek, "Sayın Meclis Başkanı bugünkü olaydan sonra bir değerlendirme yapmış. Ona dair bir iki şey söyleyeyim. En hafif tabiriyle yakışıksız buldum. 'Dersini verdiniz' demiş. Bugün benim orada yaptığım konuşmada bu çerçevedeydi. Demokratik bir mücadele darbe kurumlarını tasfiye etmekle mümkün. Sayın Meclis Başkanı ders alacaksa şuradan işe başlayabilir. Bu Meclis çok değil son bir ay içerisinde vekillerinin dokunulmazlığını kaldırıp askere dokunulmazlık zırhı getirdi, gelinen sonuç ortada. Ders alacaksa işin burasından ders almaya başlayabilir" diye konuştu.

'DARBECİLERİ BİZ TEŞHİR ETTİK'

TBMM İdari Amiri ve Ankara milletvekili Sırrı Süreyya Önder, 15 Temmuz darbe girişimini lanetlediklerini belirterek şöyle konuştu: "Bu darbenin ve bu darbeyi gerçekleştiren yapının adını ilk olarak kuran kişi Sayın Öcalan'dır. Darbecilerin planıyla ilgili, eğer darbe başarıya ulaşsa Sayın Öcalan'ın infaz edileceği şeklinde bir haber çıktı. İmralı Heyeti olarak ilk günden beri darbecileri bu kadar teşhir eden ve bu kadar işaret eden bir insana kayıtsız kalınamayacağını bunun için de onun güvenlik koşullarının ivedilikle ele alınması gerektiğini orada gerçekleşecek bir saldırı durumunun Türkiye'yi belki de Allah korusun geri dönülmez bir iç savaş ve çatışma koşullarına sürükleyeceğini muhataplarımıza başta Adalet Bakanı olmak üzere muhataplarımıza illettik. Bir an önce İmralı'ya ailesi, avukatları ve bağımsız bir heyetin giderek şimdilik sadece güvenlik koşulları hakkında kamuoyunu tatmin edici, rahatlatıcı bir açıklama yapmasıdır."