Akşener, Sarıgül'le parti kuracak iddiasını yalanladı

Meral Akşener, Mustafa Sarıgül'le parti kuracağı iddiasını yalanlarken, MHP lideri Bahçeli'yi 'bayramlaşma törenine baskın verdirmek'le suçladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP genel başkan adaylarından Meral Akşener, CHP'li eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile parti kuracağı iddiasını yalanladı.

Akşener, kendisinin de katılımıyla organize edilen bayramlaşma törenine baskın yapanlara emri MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli'nin verdiğini de iddia etti.

CNN Türk'te yayınlanan "Türkiye'nin Gündemi" programında Didem Arslan Yılmaz'ın sorularını yanıtlayan Akşener, Sarıgül'le parti kuracağı yolundaki iddialara şu sözlerle tepki gösterdi: "Kesinlikle böyle bir şey yok, çok üzülürüm. Mustafa Sarıgül ile çok uzun zamandır bir irtibatım yok. Sarıgül ile herhangi bir görüşmem olmadı. Çünkü Sarıgül'ün başlattığı bir hareket var, ona da hakaret böyle bir durum." dedi.

Akşener, AK Parti'den de hiç bir isimle yan yana gelmediğini ifade etti.

ERKAN MUMCU İDDİASI

Akşener'in eeski Şişli Belediye Başkanı ve 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül'le parti kuracağı iddiasını Aydınlık gazetesi yazarı Sabahattin Önkibar ortaya atmıştı.  Önkibar, Sarıgül'ün yanı sıra, eski BAKAN Erkan Mumcu'nun da partiye katılacağını öne sürmüştü.

'BAHÇELİ BASKIN VERDİRDİ'

Öte yandan Akşener, CNN Türk yayında MHP lideri Devlet Bahçeli'nin tepki gösterdiği ve bir grup ülkücünün baskınına uğrayan bayramlaşma törenine ilişkin de açıklamalarda bulundu. Akşener geçen ramazan bayramında yaşananlara ilişkin şunları söyledi:

"Alternatif bayramlaşma değildi. 8 aydır aynı ekmeği paylaştığımız arkadaşlarımızla Ankara'daki ofisimde bayramlaşma geleneğini yaşatmak için bir bayramlaşma istedim. Çok fazla duyurmadan diğer genel başkan adayı arkadaşlarıma da teklif ederek bir yer kiraladım. Fakat birdenbire alternatif bayramlaşma olarak görüldü bu. Ki ben siyasi bayramlaşma da yapsam kimi ilgilendirir. Son gece bir genel başkan yardımcısının tehdit içerikli twiti yayınlandı ve ben bayramlaşma saatini değiştirdim, inatlaşmamak için. 200 kişi beklediğim bayramlaşma 2000 kişini geldiği bir bayramlaşmaya döndü. Sayın Bahçeli bu bayramlaşmaya baskın verdirdi. Bu iş başka türlü olamaz. Genel Başkanın bilgisi dışında 5 Ülkü Ocağı başkanı bir araya gelip böyle bir şey yapamaz."