Mahkeme: Erdoğan'ın eleştirilere katlanma eşiği yüksek olmalı

Erdoğan'a hakaret davasına mahkemeden ret geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -Ankara 16’ncı Asliye Hukuk Mahkemesi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret suçlamasıyla açılan davayı reddetti, gerekçeyi 'Eleştirilere katlanma eşiği yüksek olmalı' şeklinde belirtti.

BirGün’de yer alan habere göre Erdoğan, cumhurbaşkanlığı sarayının kaçak olduğunu ve Ramazan ayındaki iftarlarda trilyonlar harcadığını söyleyen Ankara Mimarlar Odası Başkanı Tezcan Karakuş Candan’a tazminat talebiyle ‘hakaret’ davası açtı.

Candan,yargılandığı davanın duruşmasında tazminat talebini gerektiren bir durum olmadığını belirterek, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin ifade özgürlüğü ile ilgili maddelerini hatırlattı: “Davacı taraf olan Cumhurbaşkanı olduğu göz önüne alındığında eleştirilere katlanma eşiğinin yüksek olması gerektiği sabittir, kaldı ki ifade özgürlüğü hukuk devletinin ilkesidir.”

Mahkeme, bu savunmayla birlikte Candan’ın davanın reddine ilişkin talebini kabul etti.

Mahkeme çıkışında açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Bu ülkede kamu yararını savunanlar, AOÇ’de Kaçak Saray inşa edilmesine karşı, Atatürk’ün vasiyeti ve şartlı bağışı konusunda mücadeleyi yükselten meslek odaları kazanmıştır. Bizim için sevindirici bir karardır. Korkmuyoruz, susmuyoruz” dedi.