MHP'li muhaliflerden 'emanetçi' taktiği

“Alternatif bayramlaşma” programı gerçekleştiren genel başkan adayı Meral Akşener’in, MHP yönetimince “tedbirli ihraç” istemiyle disipline sevk edilmesi durumuna karşı muhalefet “b” planı hazırladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP'li muhalifler Meral Akşener’in “tedbirli ihraç” istemiyle disipline sevk edilmesi durumunda karşı hamleye hazırlanıyor. Muhalefet, Devlet Bahçeli'nin dünkü grup toplantısından sonra işaret ettiği üzere Akşener’in disipline sevk edilmesi halinde önce aynı Sinan Oğan’ın ihraç sürecinde olduğu gibi mahkemenin kapısını çalacak. Bu sürecin uzayacak olması durumunda da “olağanüstü kurultay” yolunu deneyecek. En geç eylül ayında yeniden bir olağanüstü kurultayı toplamayı hedefleyen muhalefet, “olası bir kurultayda” Akşener hakkında verilen “tedbirli ihraç” talebinin kaldırılması gerekçesiyle, kurultayda oluşturulacak genel kurula önerge verecek. Muhalefet bu noktada, “kurultayda oluşturulacak genel kurulun yetkilerinin genel başkanın yetkilerinden de büyük olmasına güveniyor.”

Cumhuriyet gazetesinden Selda Güneysu'nun haberine göre, muhalefetin bu noktadaki en önemli hamlesi ise “emanet başkanlık” olacak. Genel merkezin Akşener’i “tedbirli ihraç” istemiyle disipline sevk etmesi durumunda muhalefet, tüm yolları denedikten sonra, bir sonuç alınamaması halinde Akşener’in işaret edeceği bir başka ismi genel başkan adayı olarak gösterecek. O isim, genel başkan seçilmesi halinde Akşener hakkındaki “ihraç” kararını kaldırdıktan sonra koltuğu Akşener’e teslim edecek.