Meclis Başkanlığı'na göre Kahraman'ın 850 kişilik iftarı 'mütevazi bir organizasyon'

Ak Partili Meclis Başkanvekili Aydın Aydın, TBMM'de 850 kişinin katıldığı iftara yönelik eleştirilere yanıt verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ak Partili TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın 850 kişiye verdiği iftarı 'mütevazi bir organizasyon olarak tanımladı.

Birgün'den Sebahat Karakoyun'un haberine göre CHP Konya Milletvekili Mustafa Hüsnü Bozkurt, Kahraman'ın geçen Ramazan'da Meclis'teki tören alanında eski ve yeni milletvekillerine verdiği iftar yemeğini bir soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.

Soru önergesinde iftarların son yıllarda “yöneticilerin görkemli salon ve mükellef sofralarda birbirlerini ağırladığı gösterilere dönüştürüldüğünü” belirten Bozkurt, Şunları dile getirdi:

"Topluma örnek olması gereken TBMM Başkanı’nın Meclis tarihinde ilk kez tören alanına masalar kurularak eski ve yeni milletvekillerine devlet bütçesinden iftar yemeği vermesi haklı tepkilere neden olmuştur" dedi. Bozkurt’un önergesindeki sorulara yanıt veren Ak Partili TBMM Başkan vekili Ahmet Aydın, “görkemli salon tarzı bir organizasyon yapılmadığını” savundu.

"Açık havada tören alanına yerleştirilen masalarda mütevazı bir organizasyon yapılmıştır” diyen Aydın, davetli sayısının da 850 olduğunu belirtti. Aydın, muhalefet milletvekillerinin katılmadığı iftara ilişkin “Farklı siyasi görüşteki milletvekillerinin bir sofrada buluşması ve böylece ülkemizdeki siyasi tansiyonun düşmesine hizmet eden bu tür davetler bir gerekliliktir"  nitelemesinde de bulundu.

DAVETİYELERİ DE TARTIŞMA YARATTI

Kahraman'ın iftarı davetiyelerden Mustafa Kemal Atatürk’ün “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” sözünün çıkarılması nedeniyle de tartışma konusu olmuştu.

Haberin tamamı