Bahçeli'nin hedefi Akşener

MHP’de muhalefete karşı mücadelede yeni çıkış noktası Meral Akşener’in düzenlediği ‘alternatif bayramlaşma’ oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP'de Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin tüzük kurultayını geçersiz kılan kararının ardından çıkmaza giren muhalefet, yeni bir kurultay toplayabilmek için çıkış yolları arıyor. Genel Merkez'in hedefinde ise Meral Akşener'in Ramazan Bayramı'nda düzenlediği olaylı bayramlaşma var.

MUHALEFET YENİDEN 'TEKİR' DEDİ

Hürriyet gazetesinden Umut Erdem'in haberine göre, muhalefetin oluşturan genel başkan adayları Meral Akşener, Koray Aydın, Ümit Özdağ ve Sinan Oğan yeni bir kurultay için bir araya geldi. Adayların yaptığı istişareden ilk olarak 20 Temmuz’da başlayacak olan adli tatili bekleme kararı çıktı. Adli tatil sürecinde görev alacak nöbetçi mahkemeden, 3’üncü Asliye Mahkemesi’nin aldığı kararın kaldırılabileceği planlanıyor. Muhalefetin toplantısından ayrıca MHP’nin kurucu genel başkanı Alparslan Türkeş’in başlattığı ancak Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin uygulanmasına son verdiği Erciyes Tekir Yaylası Kurultayı’nı 7 Ağustos tarihinde yeniden toplamak kararı da çıktı.

GENEL MERKEZ'İN HEDEFİ: SADECE AKŞENER

Muhalefetin bu hamlelerine karşı Genel Merkez de yol haritasını belirledi. Bu süreçte Meral Akşener’in düzenlediği ‘alternatif bayramlaşma’ merkez alındı. Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin “Tüzüğümüzün gereği yapılacak, ayıklama mevsimi başlayacak” sözünden hareketle, 20 muhalif MHP’liyle ilgili disiplin dosyası hazırlanmaya başlandı. Zaman içerisinde disiplin süreci başlatılacak listenin başında Akşener yer alırken, alternatif bayramlaşmaya katılmayan diğer adaylar Özdağ, Aydın ve Oğan ile ilgili bir işlem yapılmaması planlanıyor. Akşener’le ilgili dosyanın bu hafta tamamlanıp cuma günü Merkez Disiplin Kurulu’nda görüşülmesi öngörülüyor. Genel Merkez, Akşener’i ‘tüm uyarılara karşın bayramlaşma programını gerçekleştirerek, partinin birliği ve bütünlüğünü bozduğu’ gerekçesiyle ‘tedbirli kesin ihraç’ istemiyle disipline sevk edecek.

'AYIKLANMAYI KURULTAY YAPAR'

Genel başkan adaylarından Sinan Oğan, yaptıkları toplantıyı şöyle değerlendirdi: “6-7 Ağustos’ta Erciyes Zafer Kurultayı’na katılma kararımız önemlidir. Mahkeme süreci önemli. Mahkemeden arzu ettiğimiz kararın çıkacağına inanıyoruz. Olmadığı takdirde, farklı alternatifler var masamızda. Bunlardan birisi imzadır. Çok daha güçlü şekilde adayların şahsına değil, ortak bir havuzda imza toplaması gündeme gelebilir. Bunu masaya yatırıyoruz. Eylül, ekim ayı en geç kasım ayında bir kongre tarihini zikretmek mümkündür. Ayıklanma yapılacaksa bu ayıklanmayı kurultaylar yapmalı.” (Kaynak: Hürriyet)