Bahçeli: 10 Temmuz hikayesi sona erdi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 10 Temmuz'da yapılması planlanan ancak, YSK kararıyla durdurulan olağanüstü kurultayı üzerinden muhaliflere mesaj verdi: 10 Temmuz hikayesi sona ermiştir. MHP'yi tarlaya süren birileri varsa, ki inceleniyor, bunlarda Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edilmek suretiyle üzerlerinde gerekli işlem yapılacaktır.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP'de muhalifler olağanüstü kurultay için yeniden delegelerden imza toplamaya hazırlanırken, Devlet Bahçeli'den bir açıklama daha geldi. Bayram öncesi muhalifler için "Ayıklanma süreci başlayacak" ifadesini kullanan MHP lideri Bahçeli, partisinin grup toplantısının ardından gazetecilerin soruları üzerine, muhaliflerin disiplin kurulu kararıyla ihraç edilecekleri mesajını yineledi.

MHP Lideri Bahçeli, partisinin grup toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bahçeli, muhaliflerin 'Erciyes kurultayı'na katılma ve süreci takip etme kararı aldıkları ve bununla ilgili bir disiplin işlemi başlatılıp başlatılmayacağının sorulması üzerine şu yanıtı verdi:

"Dört arkadaşın ortak toplantısında basına intikal eden 3 önemli başlık var. Bunlardan en önemlisi yargının kararının sabırla beklemektir. Onu bizde istiyoruz. Onların da istediği görülüyor. Demek ki 10 Temmuz hikayesi sona ermiştir. Şimdi önümüze bakacağız. Diğer konular onların bileceği iştir. Ancak 7 aya yaklaşan bir süreç içerisinde MHP'yi itibarsızlaştıran, MHP'yi tarlaya süren korsan toplantılar yapan, tellere tırmanan, bayramlaşma alternatifini ortaya koyan eğer birileri varsa ki inceleniyor bunlarda Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edilmek suretiyle üzerlerinde gerekli işlem yapılacaktır. Ve MHP ayıklanacak ve yeniden kaynaşarak yoluna devam edecektir."

Bahçeli, Suriyelilere vatandaşlık verilmesi tartışmalarına ilişkin de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a eleştiriler yöneltti: "Türk vatandaşlığı Cumhurbaşkanının keyfine bırakılmış, aklının estiği gibi lütfedeceği bir unvan değildir. Siyasi düşünce ve parti rozeti farklılığına bakmadan vatanını ve milletini seven herkesi Türk vatandaşlığı konusunda demokratik itirazını göstermeye çağırıyorum."

(DHA)