Gül ekibi ‘paralel’ iddiasından rahatsız: Sizin döneminizde olmuştur

Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanlığı’nda ‘paralel sızıntı’ olduğu iddiasına, Gül cephesinden yanıt gecikmedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gülen cemaatini kast ederek "Cumhurbaşkanlığı’na da girmişlerdi” demesine selefi Abdullah Gül’ün ekibinden tepki geldi: “Erdoğan cumhurbaşkanı olunca biz ve Sezer döneminden kalan personelin tamamını temizlediler. Eğer sızıntı varsa kendi dönemlerinde olmuştur.”

Cumhuriyet Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün kaleme aldığı yazıda, önceki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Erdoğan’ın sözlerinden ötürü rahatsızlık duyduğu ifade edildi.

Erdoğan’ın İsrail’le barış anlaşması ve Rusya’yla normalleşme hamlelerinin gölgesinde kalan sözlerini değerlendiren Gül’ün ekibi, “Gül, Ağustos 2014’te cumhurbaşkanlığı görevini tamamlayarak ayrıldı. Aynı tarihte Erdoğan cumhurbaşkanı seçildi. Gül’den kalan ve aralarında belki Ahmet Necdet Sezer döneminden de kalanların da olduğu personelin neredeyse tamamı Erdoğan dönemiyle birlikte Köşk’ten gönderildi. Koruma polislerinin tamamı değiştirildi. Basında ve Çankaya Köşkü’nün diğer birimlerinde görev yapan personel de gönderildi” diyerek kadro değişikliğine dikkat çekti.

'GÜNDEM DEĞİŞTİRMEK İÇİN'

Erdem Gül’ün ismini vermediği eski cumhurbaşkanlığı yetkilisi, “Zaten Saray’a geçilince yeni bir kadro oluşturuldu. Şimdi cumhurbaşkanlığına da sızıldığından bahsediliyor. Bu neyin sızıntısı. Eğer sızıntı varsa kendi dönemlerinde olmuştur. Yoksa bu, İsrail ve Suriye’deki dönüşü unutturmak için gündem saptırma girişiminden başka bir şey değildir” diye konuştu.