Bakan Bozdağ: Eren Erdem'e yapılan yanlış

Adalet Bakanı Bekir Bazdağ, CHP Milletvekili Eren Erdem'in yurtışına çıkışının engellenmesini 'usul hatası' diye niteledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP İstanbul Millevekili Eren Erdem, yurt dışına çıkmak için bindiği uçaktan savcılık emriyle indirilip, bir süre alıkonulunca, CHP' yöneticileri Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile görüştü.

Gerçek Gündem'de yer alan habere göre, CHP TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP Grup Başkanvekilleri Levent Gök ve Engin Altay, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ı arayıp durumu anlattı.

Bakan Bozdağ, CHP'li yöneticilere "Milletvekiline böyle bir usul uygulanamaz, bir yanlışlık yapılmış, bir usul hatası yapılmış konuyla ilgiliniyorum. Gerekli talimatları veriyorum" dedi.

CHP'li yetkililer, yapılacak yazışmaların ardından uçuş yasağının kalktığnı açıkladı. Erdem de bir süre sonra Berlin'e uçtu.

TWİTTER'DAN DUYURDU

CHP'li Erdem'in dün akşam İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yaşadıklarını Twitter üzerinden attığı mesajlar şöyle duyurmuştu: "An itibariyle, "ölüm tehtidleri nedeniyle" yurtdışında yaşayan ailemi bayramda ziyaret etmek için uçağa bindim, savcı kararıyla indirildim! Şu an Atatürk Havaalanında alıkonmuş durumdayım! Savcılık talimat vermiş, yasağım olmadığı halde, uçuşum engellendi.. Havaalanındayım."