Oğan: Saray'da MHP kurultayını takip eden bir birim var

MHP'li Sinan Oğan, Genel Başkan Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mahkemeleri etki altına aldığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP genel başkan adaylarından Sinan Oğan; kurultay sürecine ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Kurultayımız 7 düvele karşı yapılıyor. Saray bu işin tam orta yerinde. Genel merkezimiz maalesef bir takım çevrelerin desteğini almış durumda. Hukuk mücadelesi bir hukuk garabetine dönüştü. İddia ediyorum, sarayda Milliyetçi Hareket Partisi’nin kurultayını takip etmekle görevli bir birim kurulmuş” dedi.

Çankaya İlçe Seçim Kurulu'nun 10 Temmuz'da yapılması planlanan MHP Olağanüstü Kurultayı'nın yapılamayacağı yönündeki açıklamasını değerlendiren Oğan, iktidarın, başlattıkları değişim hareketini engellemek için çaba gösterdiğini, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin ise mahkemelerin arkasına sığındığını söyledi. Oğan, Bahçeli’ye seslenerek, “Mahkemelerin arkasına sığınmayın. Mahkeme kararlarının arkasına sığınarak bu harekete liderlik yapamazsınız.” diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin Türkiye için umut kaynağı ve iktidar alternatifi olduğunu öne süren Oğan, "Türkiye’de bu beceriksiz iktidardan kurtulmanın yolu haline gelmişken maalesef Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi'nin envayi çeşit hukuk oyunlarıyla bu süreci baltalamaya çalıştığını, kurultay yaptırmamak için neredeyse hukuka takla attırdığını görmekteyiz. Oysa biz yıllarca, ‘ülkücü hareket engellenemez’ diyorduk. Ama ülkücü hareketi genel merkezin engellediğini görüyoruz” dedi. (DHA)

Etiketler MHP Sinan Oğan