MHP'li muhalifler yürütmeyi durdurma kararına itiraz etti

MHP olağanüstü kurultayı için görevlendirilen çağrı heyeti, genel merkezin aldırdığı 'yürütmeyi durdurma' kararına itiraz etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP'li muhalifler, 19 Haziran'da yapılan kongrede alınan kararların yürütmesini durduran Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kararına itiraz etti.

İtiraz başvurusunu 19 Haziran'daki kongreyi toplamak için yetki verilen Çağrı Heyeti'nde yer alan Müsavat Dervişoğlu, Şefik Çirkin ve Enez Kaplan yapatı. Bu üç isim avukatları Feridun Bahşi ve Veysel Güldoğan aracılığıyla Ankara 3 Asliye Hukuk Mahkemesi'ne yaptıkları başvuruda, 19 Haziran'daki kongreye ilişkin alınan ihtiyati tedbir ve yürütmenin durdurulması kararının kaldırılmasını istedi.

İVEDİLİKLE KARAR TALEBİ

Başvuruda MHP Genel Merkezi'nin kongrede alınan kararlara ilişkin açtığı davanın reddedilmesi de istendi.

Dilekçede, söz kunusu  davanın hem "usül ve yasaya aykırı olduğu" iddia edilirken, 10 Haziran'da yapılacak kongre sürecinin aksamaması için başvurunun ivedilikle incelenerek karara bağlanması talep edildi.

MHP'li üst kurul delegesi Cemal Enginyurt, 19 Haziran'da muhalif genel başkan adayları meral Akşener, Oğuz Oğan, Koray Aydın ve Ümit Özdağ'ın katılımıyla yapılan olağanüstü kongrede alınan kararların iptali istemiyle Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesinde dava açmıştı. Mahkeme de dava esastan sonuçlanıncaya kadar tedbiren kongre kararlarının yürütmesini durdurmuştu. (DHA/ANKARA)