HDP, hükümeti sorumlu tuttu

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, Atatürk Havalimanı saldırısıyla ilgili açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanları Selhattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, Atatürk Havalimanı'nda yaşanan saldırıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Hükümetin ülkeye huzur getiremeyeceğini söyleyen Demirtaş ve Yüksekdağ, "Dış politikasını barbar çetelere destek üzerinden kuran, halen 'El Nusra neden terörist oluyormuş' diye soran bir zihniyet, bugün yaşananların da sorumlusudur" dedi.

Saldırıyı kınayan Demirtaş ve Yüksekdağ, Irak Şam İslam Devleti'ne karşı daha fazla mücadele ve dayanışma çağrısı yaptı.

YANLIŞ POLİTİKANIN BEDELİNİ HALK EDİYOR

Hükümetin dış politikasını eleştiren Demirtaş ve Yüksekdağ şöyle devam etti:

"Yanlış dış politikanın, şimdiye kadar insanlığa karşı suçlarıyla bilinen barbar çetelerle yürütülen yanlış ilişkilerin ağır faturasını, ne yazık ki yurttaşlarımız ödemek zorunda kalıyor. Suriye'yi yaşanmaz bir ülke haline getiren silah sevkiyatlarının, verilen lojistik desteklerin sonuçları, bugün tüm yurttaşlarımızın yaşam haklarını tehdit ediyor. Dış politikası tam bir fiyasko olan siyasi iktidarın ve bunun taşıyıcılarının hiçbir utanma ve sıkılma yaşamadan koltuklarında oturmaya devam edip, 'tek adam' yönetimini sağlamak için çabalamalarını ibretle izliyoruz. Bu iktidar Türkiye'ye istikrar ve huzur getirme özelliğine sahip değildir. Dışımızdaki dünyanın açık bir biçimde gördüğü bu gerçekliğin Türkiye'de de fark edilmesi, bu gidişe dur demenin bir adımı olacaktır." (DHA)