CHP'li Böke: Türkiye'nin artık bir radikal ve aşırıcı terör sorunu var

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, 'AK Parti'nin terörle mücadele etmediğini, teröre yardım ve yataklık ettiğini' iddia etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına ilişkin, "Güvenlik güçlerinin terör örgütlerini izlediğini biliyoruz. Ancak siyasi otorite bu izlemeye, istihbarata rağmen güvenlik güçlerinin elini kolunu bağlıyor. Acıklı açıklamalar yapılıyor. Ağlayarak, taziye mesajı yayınlayarak, internet kesilerek terör sorunu çözülemez" dedi. Böke, "Dünyanın her yerinde olduğunu söylüyorlar. Dünyanın her yerinde sorumlular istifa ediyor, hesap veriyor. Türkiye'nin artık bir radikal ve aşırıcı terör sorunu var" diye konuştu.

'AKP TERÖRE YARDIM VE YATAKLIK YAPIYOR'

CHP Genel Başkanı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, MYK toplantısının ardından gündemini değerlendirdi. Böke, şunları söyledi:

"Tam da bugün yas tutmanın, lanetlemenin, öfkelenmenin çok ötesine geçmek zorundayız. Bu saldırı bir kez daha şunu gösterdi; AKP iktidarı terör saldırıları karşısında eli, kolu bağlı şekildedir. Saldırıyı önlemek yerine sadece seyretmektedir. Hatta teröre yardım ve yataklık yapmaktadır. AKP yetkililerinin ağzından bizzat şu cümleleri hepimiz duyduk: PKK da IŞİD de terör örgüt değildir. IŞİD iyi ki varsın Allah kurşununu azaltmasın."

'DÜNYANIN HER YERİNDE SORUMLULAR İSTİFA EDİYOR'

Böke, açıklamasına şöyle devam etti: "Devlette liyakat esasını tamamen ortadan kaldıran ahlaksız bir kadrolaşmayı ısrarla sürdüren AKP hükümeti terör saldırılarını önceleyecek konumda değildir. Kendi beceriksizliği nedeniyle Türkiye'yi terör coğrafyası haline getirip sonara da dünyanın her yerinde oluyor diyenlere; dünyanın her yerinde sorumlular istifa ediyor, hesap veriyorlar. Bu kadar can kaybından sonra bir Allah'ın kulu çıkıp istifa etti mi?" (ANKARA/DHA)