'Deli Dumrul sendromu yaşıyorlar'

HDP'li Yüksekdağ, belediyelere kayyımla ilgili konuştu: Bunlar kendilerini yol kesen 'Deli Dumrul' pozisyonunda görüyorlar.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, DBP'li belediyelere kayyım atanmasının söz konusu olmayacağını vurgulayarak, belediye başkanları ve yerel yöneticilerin devre dışı bırakılmaya çalışıldığını söyledi. Partisinin grup toplantısında konuşan HDP Eşbaşkanı şöyle konuştu: "DBP'nin bağlı olduğu belediyelerde AKP adayları yüzde 10 bile alamamıştı. Ezici bir çoğunlukla seçilmiş oradaki yerel yöneticiler. Zorla belediyeleri almaya çalışan, kendini yitirmiş bir iktidar var. Halkın iradesine göz dikmişler."

'BİR TANE AYAKKABI KUTUSU BULAMADINIZ'

DBP'li belediyelerin aylardır incelendiğini söyleyen Yüksekdağ, "O belediyelerin aylardır her odasında denetim yapıyorsunuz bir tane ayakkabı kutusu, para çuvalı bulamadınız. Sizde bunlar, para çuvalı, yetimin hakkı sizde, çaldığınız paralarda. Esas sizin burnunuzdan gelecek çaldıklarınız. Van ve Mardin'i Büyükşehir Belediyeleri yapmayacağım' diyor. O belediyeler sizin sofrada masada zıkkımlandıklarınızın yarısı kadar pay almıyor bu bütçeden. Belediyelerin aldığı bütçe; halkın verdiği vergidir. Bunlar tam anlamıyla kendilerini yol kesen 'Deli Dumrul' pozisyonunda görüyorlar. 'Deli Dumrul sendromu' yaşıyorlar. Teklifimiz çok net; O halka gölge etmeyin yeter. Tank, topunuzu çekin, bütçe de vermenize gerek yok. Sizin kuruşunuzu almadı, almaz bu halk. O belediyeler kendi olanaklarıyla gani gani o halka hizmet götürür."

'FİLİSTİN'İN DOĞALGAZINI SATACAKLAR'

HDP'li Yüksekdağ, İsrail ve Rusya ile ilişkilerinin düzelmesine değinerek, şunları ekledi: "Mavi Marmara'da ölenler öldü. İsrail ile yapılan anlaşmanın en önemli maddesi Filistin'in doğalgazını alıp Avrupa'ya satacaklar. Rusya ile yaşadıkları krizi anlaşmayla çözme noktasına geldiler. Özür dilediler ama 'Özür dilemedik üzgünüz dedik' diyorlar. İnkar ediyorlar" dedi. (Ankara/DHA)