Başbakan Yıldırım: Muhtarlar ve müftüler nikâh kıyabilecek

Başbakan Yıldırım, muhtarlarla müftülere resmi nikah kıyma yetkisi vereceklerini açıkladı. Ehliyet ve pasaportlar da nüfus idarelerinden alınacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti'nin bu günkü Meclis Grup toplantısında hükümetin yapacağı yeni düzenlemelere ilişkin bilgi verdi. Evlendirme yetkisi konusunda değişikliğe gideceklerini belirten Yıldırım, "Bundan böyle büyükşehir yasasıyla mahalleye dönüşen köylerin muhtarlarına da evlendirme yetkisi vereceğiz. Ayrıca il ve ilçe müftüleri de resmi nikah kıyabilecek" dedi.

İSTEYEN ADINI DEĞİŞTİRELEBİCEK

Yıldırım,  şöyle devam etti: "İçişlerinde vatandaşlık hizmetlerinde devrim gibi düzenlemeler geliyor. Evlenme ölüm gibi nüfus olayları için artık nüfus müdürlüklerine gitmeye ihtiyaç kalmayacak.Vatandaş acısını sevincini bir kenara bırakıp bürokrasiyle uğraşmayacak.Vatandaş mahkeme kararını ihtiyaç duymadan adını soyadını değiştirebilecek. Adınız hoşunuza gitmiyor. Bunun için mahkemeye gitmeye gerek olmayacak. Değiştirebileceksiniz. Bununla da sınırlı değil. Pasaport ve ehliyet işlemi artık bundan böyle nüfus idaresinde yapılacak. Polisten alınıyor nüfus idaresine veriliyor. Emniyetteki 5 bin polis asli hizmetlerine dönecek."

Esnafın gecikmiş faizlerini sileceklerini de açıklayan Yıldırım "Geri kalan borçları da yeniden yapılandırıyoruz. Bu şekildeki 110 bin esnafımızın tamamını, 400 milyon liralık yükten kurtarmış oluyoruz" dedi.

Yıldırım ürünlerine Toprak Mahsulleri'ne satan çiftçilere ücretin bayramdan önce peşin olarak ödeneceğini de kaydetti. (DHA)