Diyarbakır Belediyesi'ne kayyum adayı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iftar yemeğinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum adayları ortaya çıktığı bugün Abdülkadir Selvi'nin köşe yazısına yansıdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın düzenlediği ve doğu-güneydoğu bölgesinden katılımcılarla yapılan iftar yemeğinde Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na kayyum atanmak için bir aday ortaya çıktı! Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugün (27 Haziran 2016) yayınlanan yazısında olayı şöyle aktardı:

"İftardan yansıyan bir fotoğraf karesi vardı. Eski bakanlardan Salim Ensarioğlu’nun, Cumhurbaşkanı ile tokalaşırken gülümsedikleri kare. Onu sordum. O fotoğraf karesinden son günlerin tartışma konusu, “Belediyelere kayyum” çıktı. Salim Ensarioğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Ziya Sözen’i göstererek, “Beni Diyarbakır Belediyesi’ne kayyum olarak atasınlar, bunun sonucuna katlanıp, 1 ay içinde şehit olmak istiyorum” diyor. Ben de “ ‘Şehit olmaya ne gerek var. Beni atasınlar. 2 yıl boyunca halka hizmet edeyim. Halk bu hizmeti görüp 2 yıl sonra beni seçsin’ dedim” diye anlatıyor. Karşılıklı olarak gülüşüyorlar. Ziya Sözen, Cumhurbaşkanı’na bir rapor veriyor: 1- Milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması yerinde bir adımdı. Dokunulmazlığı olmayan belediye başkanı, din görevlisi, öğretmen ve sağlık görevlileri var. 2- Lice’deki uyuşturucu operasyonu Yüksekova’yı da içine alacak şekilde genişletilmeli."

YAZININ TAMAMI