Oktay Vural nasıl bir yol izleyeceğini açıkladı

Oktay Vural, olağanüstü kurultay sürecinde nasıl bir tutum takınacağını açıklarken, 'Meral Akşener'i mi destekleyeceksiniz' sorusuna da yanıt verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP Grup Başkanvekilliği'nden geçen hafta istifa eden Oktay Vural, 10 temmuzda genel başkan seçimin yapılacağı olağanüstü kongre sürecinde nasıl bir yol haritası izleyeceğini anlattı.

Habertürk'ten Kübra Par'a konuşan Vural' MHP Grup Başkanvekilliği'nden neden istifa ettiğini şöyle açıkladı:"Grup baş­kanvekili olarak temsil ettiğim makam, bu gelişmeler karşısında tavrımı net bir şekilde ortaya koy­mamı engelliyordu. Söyleye­ceğim sözler yanlış anlaşılabilirdi. Bu kaygıyla biraz daha bekledim. 10 Temmuz kararıyla kadrolar yenilenecek. Bu bir fırsattır. Herke­sin eli açık olsun, demokratik bir ortam içinde düşüncelerimizi paylaşalım istedim. Bu konularla ilgili meseleye hesabi olarak bakmıyorum. Attığım adım, bir plan sonucunda değil"

'MHP İLE İLGİLİ SORU SORMAYIN'

Vural, kendisi için kırılma noktasının ne olduğuna ilişkin soruya ise şu yanıtı verdi: : "Bu süreç içinde tercihte bulunanların üsluplarının kırıcı noktaya gelmesi, dedikodular ve bizim dışımızdakilerin bu durumu tetiklemesi beni rahatsız etti. Kamuoyu bu gidişat konusunda benden fikrimi beyan etmemi bekliyordu. Gazetecilerle konuşurken “MHP ile ilgili soru sormayın” demek zorunda kalı­yordum. Oysa benim gibi birisinin partisinin gidişatı konusunda fikrinin olması gereki­yordu."

MERAL AKŞENER’İ DESTEKLEYECEK Mİ?

Vural, MHP'nin genel başkan adaylarından meral Akşener'i destekleyeceği iddialarına ilişkinse şu açıklamayı yaptı:

"Beklentisi olanlar bu değerlendirmeleri yapıyorlar ama ben tavrımı başkalarının değerlendirmeleriyle yapacak değilim. Bu süreçlerin nasıl başarıya ulaşaca­ğını değerlendirip akıl süzgecin­den geçirerek bir karar vereceğim. Bu kararı verince de samimi fikrimi açıklamış olacağım. Hangi kararı vermiş olursam olayım, o karar bu hareketin korunmasına yönelik olacaktır. Herkes bundan emin ola­bilir. 10 Temmuz’da kadrolar deği­şecek. Yeni bir şeyler olacak. Şimdi istifa etmemin sebebi, bu ortam içinde neler yapılması gerektiğini ifade edebilmektir. Söylediğimiz sözler makam için zannedilebi­liyor ama ikbal arayışında deği­lim. Allah’ıma hamdolsun ki bakan, genel başkan yardımcısı, grup baş­kanvekili oldum. Partimi iyi temsil ettiğime inanıyorum. Mücadeleci bir insanım. Güven sağladım. Yenilenme sürecine katkı sağlamak istiyorum. Herkes rahat olsun."

Haberin tamamı