Demirtaş: İngilizler Erdoğan yüzünden 'hayır' dedi

Selahattin Demirtaş, İngiltere'deki AB referandumda hayır oyu çıkmasında "‘Türkiye AB’ye girecek, Erdoğan tehdidi geliyor" diye yapılan kampanyanın da etkisinin olduğunu savundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş,  İngitere'de AB için yapılan referandumda 'hayır' oyu çıkmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da payının olduğunu söyledi. Demirtaş, Erdoğan'a “Yahu arkadaş senin yüzünden Cameron referandumu kaybetti farkında değil misin? İngiltere’de yenilen sensin, sen” diye seslendi.

İngiltere'nin AB üyesi kalıp kalmayacağının oylandığı referandumda yüzde 52 'hayır' oyu çıkmasının yankıları sürüyor. Referandumdan önce Türkiye'nin AB sürecine ilişkin bir açıklama yapan İngiltere Başbakanı David Cameron, “Türkiye’nin yakın zamanda AB’ye girmesi uzak ihtimal. 1987’de başvurmuşlardı, en son tahminlere bakıldığında 3000 yılı civarında girerler herhalde” deyince Erdoğan'ın tepkisini çekmişti.

'ÜÇ GÜN BİLE DAYANAMADIN'

Erdoğan ise referandumdaki yenilginin ardından istifa kararı alan Cameron’a “Hadi buyur bakalım, üç gün bile dayanamadın bak” sözleriyle yanıt vermişti.

Diyarbakır’da partisinin düzenlediği iftarda konuşan Demirtaş, Erdoğan’ın Cameron’un istifasının ardından yaptığı açıklamaları eleştirdi.

Demirtaş şöyle dedi: “Cameron’a ‘Üç gün bile dayanamadın bak’ diyor. Yahu arkadaş senin yüzünden referandumu kaybetti farkında değil misin? ‘Türkiye AB’ye girecek, Erdoğan tehdidi geliyor’ diye kampanya yaptılar. Orada hayır verenlerin hepsi ‘Erdoğan’a hayır’ dedi. Ve bunu kendi başarısı zannediyor. Yahu İngiltere’de yenilen sensin, sen. Bir tane akıllı, jölesiz adam yok mu senin etrafında? Sana akıl veren bir tek kişi yok mu? Bu ırkçı, bu Türkçü, mezhepçi, dinci anlayış bu ülkeye artık her gün kaos getirecek, bundan emin ol.” (DHA/Diyarbakır)