Cezaevi ziyareti habersiz iptal edildi!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Adalet Bakanı Bekir Bozdağ arasında polemiğe neden olan milletvekillerinin cezaevlerinde tutuklu ve hükümlü örgüt üyelerini ziyaret etmesi konusunda sürpriz bir iptal kararı alındığı öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde oluşturulan Tutuklu ve Hükümlü Hakları Alt Komisyonu’nun önceden duyurulan ve dün yapılması beklenen Şakran cezaevi ziyareti sürpriz bir biçimde iptal edildi. İptalin gerekçesine ilişkin komisyon üyelerine bir bilgi verilmedi.

Bir süre önce Kılıçdaroğlu’nun bir televizyon programında ifade ettiği sözler üzerine başlayan, “hasta mahkumların ziyareti” polemiğinde, CHP’lilerin işaret ettiği TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde oluşturulan Tutuklu ve Hükümlü Hakları Alt Komisyonu sürpriz bir karar aldı. Alınan bilgilere göre 26. dönemde Ak Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner’in başkanlığında oluşturulan alt komisyon, bugüne kadar yalnızca üç cezaevini ziyaret etti. Tekirdağ, Bakırköy ve Kırıkkale cezaevlerini ziyaret eden komisyon, bugüne kadar yalnızca Tekirdağ Cezaevi Raporu’nu görüşerek karara bağladı. Bakırköy Cezaevi ve geçtiğimiz hafta yapılan Kırıkkale Cezaevi raporlarına ilişkin olarak ise alt komisyon bünyesinde bir görüşme gerçekleştirilmedi.

ÜYELERE BİLGİ YOK

Milliyet'ten Meriç Tafolar'ın haberine göre, komisyonun dün yapılması beklenen Şakran Cezaevi ziyaretinin iptal edildiği, alt komisyon üyelerine önceki gün bildirildi. Üyelere, iptal gerekçesine ilişkin bilgi verilmedi. Komisyonun muhalefet partisi milletvekilleri iptalin, son dönemde yaşanan polemiklerle ilgisi bulunduğunu tahmin ettiklerini ifade etti.

Haberin tamamı

Etiketler cezaevi TBMM adalet