PKK Yöneticisi Karayılan: Kayyumu yaşatmayız

DBP'li belediyelere kayyım atanacağı iddialarıyla ilgili konuşan Karayılan sert mesajlar verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kandil'deki PKK Liderlerinden Murat Karayılan hükümetin DBP'li belediyelere kayyım atama planıyla ilgili net konuştu: "Onlar belediyelere el koyarsa, yerine kimi belediye başkanı yaparsa onu hedefleriz. Bunu açıkça söylüyorum." dedi.

Sterk TV’de yayınlanan özel programda kimi uluslararası güçlerin savaşın durmasını istediğine dikkat çeken Karayılan, “Barışçıl çözüme açığız ama şartlarımız var; Kürdistan’ın özerkliği kabul edilmeden, Önder Apo özgürleşmeden savaşın durması mümkün değil” dedi.

'BAĞIMSIZ KÜRDİSTAN GÜNDEME GELİR'

“Sömürgeci devletler ya Kürtlere yaklaşımında değişiklik yapacak ya da Kürtler artık bağımsızlık yolunu esas alacak” diyen Karayılan, 'özgür önderlik, özerk Kürdistan ve demokratik Türkiye' formülü kabul edilmezse 'bağımsız Kürdistan’ın gündeme geleceğini söyledi.

KARDEŞLİK NEREDE KALIR?

Karayılan, Türkler ve Kürtlerin tarihsel bir yol ayrımında olduğunu öne sürdü ve “Türk ordusunun gelip Kürdistan’ın 8 şehrini harabeye çevirdiği bir yerde kardeşlik nerede kalır? 1925’te yaptıklarını güncellediler. Ama biz 1925’lerdeki gibi değiliz. Şimdi her açıdan güçlüyüz.’’ diye konuştu.

ozgur-politka-kayyim

Etiketler HDP AK Parti PKK DBP kayyım