Erdoğan: AB için millete gideriz

Erdoğan: AB bize verdiği sözü tutmazsa Biz de millete gideriz. ‘AB ile müzakerelere devam mı, tamam mı?’ diye sorarız.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AB müzakere süreci için gerekirse referanduma gidebileceklerini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Millete gideriz, ‘AB ile müzakerelere devam mı, tamam mı?’ diye sorarız” diyerek referandum mesajı verdi.

İstanbul Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi'nde iftar yemeğine katılan ve burada bir konuşma yapan Erdoğan, ‘vize serbestisi’ düzenlemesinin kendisinin izlediği politikalar yüzünden durdurulduğunu açıklayan Avrupa Parlamentosu (AP)Başkanı Martin Schulz’a yanıt verdi. Erdoğan,  AP Başkanı'na şöyle seslendi:

“Ey başkan, sen Türk milletini tanımadın daha. Bu millet oradan gelecek vizeymiş, geri kabulmuş bunların peşinde değil. Siz şu anda Türkiye’nin peşindesiniz. ‘Eğer Türkiye kapıları açar mülteciler geçerse bizim halimiz ne olur?’ diye düşünüyorsunuz. Erdoğan, bu çirkin yüzünüzü ortaya koyduğu için çılgına dönüyorsunuz.”

'E NE OLDU ŞİMDİ CAMERON'

AB'de kalıp kalmamak için referanduma giden İngiltere'nin durumuna de değinen Erdoğan, "Biz İngiltere gibi değiliz, onu da söyleyeyim” dedikten sonra, “Türkiye AB’ye 3000 yılı civarında girer herhalde” diyen Britanya Başbakanı David Cameron’u da şu yanıtı verdi:

“Bir araya geldiğimiz zaman böyle demiyordun Cameron. E ne oldu şimdi? Türkiye’ye 1963’te söz verdiniz. Niye oyalıyorsunuz? Ey Avrupa, halkının büyük çoğunluğu Müslüman olduğu için bizi istemiyorsunuz. Bize açık açık söylemişlerdi. Biz de biliyorduk ama samimiyetimizi göstermek için denedik. Ayrımcılık bunlarda var.”

'DEVAM MI TAMAM MI DİYE SORARIZ'

Türkiye'nin de AB için referanduma gidebileceğini belirten Erdoğan,  sözlerini şöyle bitirdi: “AB bize verdiği sözü terör örgütü gibi bir konu yüzünden geri çevirecekse biz bunu milletimize rahat anlatırız. Biz de millete gideriz. ‘AB ile müzakerelere devam mı, tamam mı?’ diye sorarız.” (Ajanslar)