MHP'de Oktay Vural istifa etti

Oktay Vural, MHP Grup Başkanvekilliği görevinden istifa etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP'de genel başkan Devlet Bahçeli'yi sarsan bir istifa yaşandı. MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural bu görevinden istifa etti. Kulislerde Vural'ın Meral Akşener ile birlikte hareket edeceği öne sürülüyor.

Vural kendisine telefonla ulaşan DHA muhabirine yaptığı ilk açıklamada, "Ayrıntılı bir değerlendirme yapacağım. Ancak süreçli ilgili bir değerlendirme yaptım. Bu değerlendirmem de istifada etkili oldu" dedi.

İddiaya göre, bir süredir muhalefete yakın duran Vural, 19 Haziran Pazar günü yapılan kurultayı, delegenin burada göstereceği tutumu ve Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin bu kurultayla ilgili yapacağı değerlendirmeyi bekledi. Salı günü grup toplantısından sonra Oktay Vural’ın Genel Başkan Devlet Bahçeli ile bir görüşme yaptığı ve kararını ilettiği öne sürülüyor.

Meral Akşener ise bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada “Oktay bey benim çok eski bir arkadaşım. Özellikle rahmetli eşi Tuğba kız kardeşim gibiydi. Onun için ben Oktay beyi rahat bıraktım. Henüz bir görüşmem olmadı” demişti.

KURULTAYDA 14 MADDEDEN 13'Ü DEĞİŞTİ

MHP'de uzun süredir tartışılan kurultay hafta sonu yapılmıştı. Devlet Bahçeli ve parti yönetiminin katılmadığı kurultayda, tüzükte yapılması planlanan 14 değişikliğin 13'ü kabul edilmişti.

Kurultaya katılan delege sayısı da tartışma konusu olmuştu. Çağrı Heyeti 752 imzanın toplandığını açıklarken, MHP kaynakları 495 delegenin imza verdiğini, bunun da kurultay toplamaya yetmediğini ifade etmişti. Ankara 13.Noterliği ise sayıyı 656 olarak vermişti.

BAŞKANLIK SEÇİMİ 10 TEMMUZ'DA

Bu değişiklikler arasında 7 Haziran'dan sonra işlenen disiplin cezalarının kaldırılması ve 10 Temmuz'da büyük kongrenin yapılması maddeleri de yer aldı.

MHP 10 Temmuz'da yapılacak olağanüstü kongresinin ilanı ulusal bir gazetede yayımlandı. Gündeminde tüzük değişikliği, genel başkan ve parti organlarının seçimi yer alan kurultay, Ankara Arena'da gerçekleştirilecek. (DHA-DUVAR)

Etiketler istifa MHP Oktay Vural