‘Dokunulmazlık kalktı artık sıkabilirsin’

Bolu’da polisin biber gazlı saldırısına maruz kalan CHP’liler polislerin kendi arasındaki diyaloğunu anlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bolu Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz'in okullarda 10'uncu Yıl Marşı'nın çalınmasını yasaklamasını protesto eden CHP’lilere gaz sıkan polislerin dokunlmazlık tartışmalarından cesaret alarak milletvekillerine müdahale ettiği öne sürüldü.

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan'a göre polislerden biri, ‘Müdahale emri verilirse vekile de sıkacakmışız’ dedi. Meslektaşından ‘Nasıl sıkayım, dokunulmazlıkları var’ cevabını alan polis ‘Oğlum dokunulmazlıkları kalktı ya’ diye karşılık verdi ve birkaç dakika sonra biber gazı sıkılmaya başlandı.

'VATANDAŞA GÖZDAĞI'

“Türkiye faşizme doğru hızla ilerliyor diyorduk, burada belli hedeflere ulaşılmış” diyen Özcan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir milletvekiline bunu yaparak ‘milletvekiline bunu yaptık artık siz düşünün’ diye vatandaşlara gözdağı veriliyor. İktidar bu tür olaylarda valileri kullanıyor. Her seferinde daha militan kadroları görevlendiriyorlar. AKP’nin valisi gibi davranıyorlar. Ben orada polislere de söyledim ‘Kime gaz sıktığınızı bir düşünün ben Habur’da teröristleri törenle karşılayan partinin değil Cumhuriyet’i kuran partinin vekiliyim dedim.” (DHA)