Kurtulmuş: Firuzağa'daki saldırı tam bir IŞİD'ci kafası

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Firuzağa'daki saldırıyı düzenleyenleri "Densiz bir saldırı. Kutuplaşmanın zemini ortaya çıkmasın. Kabul edilebilir bir durum değil" diyerek eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, İstanbul Firuzağa'daki bir plakçıya içki içildiği gerekçesiyle saldırı düzenleyenlere tepki gösterdi.

NTV'de soruları yanıtlayan Kurtulmuş, Beyoğlu Firuzağa'da meydana gelen saldırıya ilişkin, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Çirkin. Tam bir IŞİD'ci kafasıdır. Türkiye'ye yakışmayan bir saldırı. Hiç kimsenin bir kaç kişinin yapmış olduğu kimsenin savunmadığı saldırıyı, Müslüman ahaliye hakaret etmeye, inançlarıyla dalga geçmeye çalışmasın. Densiz bir saldırı. Kutuplaşmanın zemini ortaya çıkmasın. Kabul edilebilir bir durum değil."

'TUTUKSUZ YARGILANMA ESASTIR'

Kurtulmuş, Özgür Gündem gazetesinin Nöbetçi Genel yayın Yönetmeni kampanyasına katılan Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye temsilcisi Erol Önderoğlu, yazar Ahmet Nesin ve Adli Tıp uzmanı Prof. Şebnem Korur Fincancı'nın tutuklanmasıyla ilgili soruya ise,  "Yargı sistemimizde, tutuksuz yargılama esastır. Prensip böyle. Yargı karar verir" diye yanıt verdi.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, son yıllarda yaşanan olayların Türkiye'nin imajını bozduğu yönündeki eleştirileri ilişkinse şu değerlendirmeyi yaptı:  "İslamofobi, Erdoğan karşıtlığı. Türkiye'ye saldıralım diye bekleyen İslamofobi çevreleri var. Türkiye'nin çok dikkatli olması lazım. Hep beraber olmamız lazım. İnsanlara saygı, kişinin kendisine olan saygıdır. Birilerinin İslam'a karşı yapılan haksız eleştiriler söz konusu."

İSRAİL'LE GÖRÜŞMELER

Türkiye'nin İsrail'le ilişkileri düzeltmek için yaptığı girişimlerin "U dönüşü yapıldı" diye eleştirilmesiyle ilgili soruya ise Kurtulmuş, şu yanıtı verdi: "Boşu boşuna Mavi Marmara seyahatine çıkmadılar. Kardeşlerimiz şehit oldu. Toplumsal iradenin aleyhine asla bir şey yapmadık, yapmayacağız. Başından beri söylediğimiz 3 şey vardı, özür, tazminat, ablukanın kaldırılması gibi. Anlaşma henüz son noktaya gelmiş değildir. Türkiye kendi görüşlerinden taviz vermeyecek. İsrail ile ilişkileri bozan Türkiye değildir." (Ajanslar)