Demirtaş: MİT’in silahları PYD’ye satılıyor

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye’nin MİT aracılığıyla Suriye’deki farklı Kürt gruplara ve Türkmenlere gönderdiği silahların PYD’ye satıldığını öne sürdü.

Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'ya Avrupa'daki temasları hakkında bilgi veren Demirtaş, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Avrupa Parlamentosu’nda (AP) duvara YPG bayrağının asılmasına gösterdiği tepki hatırlatılınca, şunları söyledi: "AP’de PYD’nin imajı IŞİD’e karşı savaşan kahramanlar imajıdır. Erdoğan’ın imajı ise IŞİD teröristlerine yardım eden lider imajıdır. Kendisi kızacak, ama dünyadaki imajı budur."

'BOŞ BİR ARAYIŞ'

Demirtaş, Türkiye'nin Suriye'de PYD'ye alternatif bir Kürt örgütlenmesi oluşturma girişimlerine ilişkinse şu iddiayı ortaya attı:

"Suriye’de PYD’ye karşı hükümetin desteğiyle bir güç oluşturulması arayışı çok boş bir iş. Onu yapmak yerine PYD ile görüş. Halkta karşılığı olan, güçlü olan, etkili olan örgüt PYD. Bunlar MİT organizasyonudur. MİT, Suriye’nin kuzeyinde, Rojava’da da böyle PYD karşıtı örgütlenmelere girmek istiyor. Ama tutturabilecekleri bir iş değil. Yıllardır uğraşıyorlar, ama olmuyor. Para döküyorlar, silah veriyorlar. Oradaki farklı Kürt gruplarına ve Türkmenlere silah gidiyor. Onlar silahları götürüp PYD’ye satıyorlar. Bunun şeyleri var. Bilinsin diye söyleyeyim."

Haberin tamamı http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/siyaset/553658/Demirtas_tan_carpici_iddia__MiT_in_silahlari_PYD_ye_satiliyor.html