MHP'de kurultay günü

Milliyetçi Hareket Partisi’nde çok tartışılan ve bir türlü toplanamayan kurultay, bugün Ankara’daki Büyük Anadolu Oteli’nde gerçekleştiriliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP'de 1 Kasım seçimi sonrası harekete geçen muhalifler, 7 ay sonra olağanüstü kurultayı bugün topladı.Genel merkez tarafından yasadışı kabul edilen tüzük kurultaya katılmak için gelenler, önce polis kontrol noktalarında arandı.

Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesinin görevlendirdiği Çağrı Heyeti'nin topladığı MHP 6. Olağanüstü Büyük Kongre için partililer, Akyurt ilçesindeki Büyük Anadolu Otel'de bir araya geldi.

Salt çoğunluk bulundu, imza atan delege sayısı kurultayın toplanması için yeterli sayıya ulaştı. Çağrı heyeti notere beyan için atılan imzaların toplamının 752'ye ulaştığını açıkladı. Ankara 13. Noterliği konuyla ilgili “MHP Kurultayı için 659 imza aldık. Kontrol amaçlı sayım sürüyor. Tasdik işlemi Pazartesi günü yapılacak” dedi. MHP Genel Merkezi'ne yakın kaynaklar ise 495 imza toplandığını savundu. Divan Başkanlığı için Meral Akşener'in desteklediği Musavvat Dervişoğlu ile Sinan Oğan'ın desteklediği Hasan Hüseyin Türkoğlu aday oldu. Dervişoğlu 456, Türkoğlu 170 delegeden imza aldı. Bir süre sonra adaylar uzlaştı ve Dervişoğlu tek aday olarak Divan Başkanı oldu. MHP'de muhaliflerin tüzük değişikliğine ilişkin tüm önergeleri oy birliğiyle kabul edildi. Muhalifler de 10 Temmuz'da yapılacak seçimli genel kurula katılacak. Muhaliflere verdikleri destek nedeni ile partiden uzaklaştırılan MHP'lilerin geri dönmelerinin önü de açılıyor.

mhp kurultay

'GÜÇ BİRLİĞİ HAREKETİ'

Öte yandan genel başkan adayları Koray Aydın, Ümit Özdağ ve Sinan Oğan, diğer genel başkan adayı Meral Akşener’e karşı ‘Güç Birliği’ hareketi oluşturdu.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin ise gelişmeleri Genel Merkez'den izleyeceği belirtildi.

GENEL MERKEZ KURULTAYI TANIMIYOR

Parti içindeki muhalifler kurultaya gidilmesini istemiş, Genel Merkez ise karşı çıkmıştı. Genel merkez ile muhalifler arasında olağanüstü kurultay konusunda yaşanan hukuki mücadeleye Yargıtay noktayı koymuş ve muhalifler lehine karar alarak Çağrı Heyeti'nin partiyi kurultaya taşımasına izin vermişti. Genel Merkez kurultayı tanımadığını açıklamıştı.